Според решението на Народното събрание комисията трябваше да се състои

...
Според решението на Народното събрание комисията трябваше да се състои
Коментари Харесай

Заседание на комисията по имунитетите не се състоя заради липса на кворум

Според решението на Народното събрание комисията трябваше да се състои от 12 депутати- по двама от всяка парламентарна група. От Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ обаче не излъчиха свои представители и на процедура определените са осем.

От тях на съвещанието през днешния ден се явиха петима - Хамид Хамид от Движение за права и свободи, Николай Дренчев от " Възраждане ", Рая Назарян от ГЕРБ-СДС и представителите на ПП-ДБ Никола Минчев и Димитър Найденов.

Появиха се възраженията, че Народното събрание е избрал 8 народни представители в комисията и по тази причина би трябвало да се одобри, че има кворум. Според председателстващият съвещанието Хамид Хамид решението на Народно събрание е комисията да се състои от 12 членове и освен това състояние кворум няма, съобщи БНР.

За да не бъде напълно безсмислено съвещанието, депутатите разискаха по-нататъшните си дейности. Те взеха решение да се извърнат към ръководителя на Народното събрание Росен Желязков и да изискат от него да насочи питане към наблюдаващия прокурор дали съвещанията да бъдат открити.

Според Рая Назарян оповестението на материалите по настояванията ще опорочи правосъдните следствия и по тази причина съвещанията на комисията би трябвало да са закрити.

Димитър Найденов счита, че упованията на обществото са огромни и по тази причина би трябвало да са открити.

На собствен ред Хамид Хамид оповести, че ще бъде импортиран план на решение за изменение на предмета на активността на комисията, защото Кирил Петков е дал непринудено имунитета си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР