Според разследващите, в операцията са участвали петима мъже и една

...
Според разследващите, в операцията са участвали петима мъже и една
Коментари Харесай

Пробив в разследването на атаките срещу Северен поток?

Според проверяващите, в интервенцията са взели участие петима мъже и една жена, в това число двама водолази и доктор. Националността на обвинените не е открита. Плавателният съд е нает с подправени документи, посочващи като наемател полска компания, благосъстоятелност на украински жители. Международните разследващи организации позволяват, че интервенцията е осъществена " под подправен байрак ", тъй че да сочи украинска връзка, само че по тази версия няма открити доказателства.

Проследявайки маршрута на яхтата, проверяващите считат, че е потеглила от немското пристанище Рощок на 6 септември 2022 година, където камион е доставил оборудването ѝ. В дните към детонациите яхтата е видяна наоколо до немския полуостров Дарс и североизточно от датския остров Борнхолм.

Яхтата е върната на притежателя, само че е била разпозната от немския проверяващ екип като евентуален участник в осъществяването на детонациите и е била претърсена, при което в кабината ѝ са открити следи от експлозиви. Намерените улики обаче не водят към поръчителя, отблязва Die Zeit.

Позовавайки се...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР