Според публикуван доклад смъртните случаи в Европа, причинени от наркотици,

...
Според публикуван доклад смъртните случаи в Европа, причинени от наркотици,
Коментари Харесай

Доклад: Наркотицитe убиват все повече хора

Според оповестен отчет смъртните случаи в Европа, породени от опиати, не престават да се усилват с всяка минала година, съобщи ДПА.

Сред страните членки на Европейски Съюз най-вече хора са умряли вследствие на приложимост на дрога в Германия.

Европейският център за мониторинг на опиатите и наркоманиите (ЕЦМНН) съобщи в своя годишен отчет за опиатите, че „ въздействието на използването на противозаконни опиати към този момент се следи съвсем на всички места в нашето общество “.

Смъртността в резултат на свръхдози в Европейския съюз през 2021 година се прави оценка на 18,3 смъртни случая на милион поданици на възраст от 15 до 64 години, пише Българска телеграфна агенция.

Броят на смъртните случаи, свързани с използването на опиати, в Германия – 1826 през 2021 година, е повишен спрямо предходните години и към този момент е към два пъти по-висок, в сравнение с преди 10 години.

Германия е преди всичко в Европейски Съюз, изпреварвайки Испания (774), Швеция (450) и Франция (417).

Данните от някои страни са по-стари.

Поради методологични разлики числата от другите страни би трябвало да се поясняват с нараснало внимание, обявиха от ЕЦМНН.

Безспорно е обаче, че наклонността в Германия, а също и в целия Европейски съюз, е възходяща. Според отчета на основаната в Лисабон организация на Европейски Съюз през 2021 година в 27-те държавиот съюза е имало общо минимум 6166 смъртни случая от свръхдоза опиат.

Това е съвсем 17 смъртни случая дневно и доста повече в сравнение с през 2020 година (5796) и 2019 година (5141).
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР