Според публичната информация, с която разполагам, БСП са били против

...
Според публичната информация, с която разполагам, БСП са били против
Коментари Харесай

Проф. Тагарев: БСП бяха против назначаването ми за министър на отбраната

Според обществената информация, с която разполагам, Българска социалистическа партия са били срещу да стана министър на защитата. Това сподели в студиото на Нова телевизия проф. Тодор Тагарев, който беше спряган за сигурна номинация откакто някогашният към този момент министър Стефан Янев подаде оставка.

" На 28 февруари министър-председателят Кирил Петков разгласи моето име като единствена номинация, а не като алтернатива. След това избрани среди се активизираха, с цел да блокират моята номинация ", безапелационен е някогашният защитителен министър. По думите му България е единствената страна, в която към момента се води спор би трябвало ли да окажем военна помощ на Украйна.

" Този спор стартира от висши места у нас и с него поддръжниците на съветската експанзия изнесоха своята защита на доста предни позиции ", сподели с военни термини проф. Тагарев и добави, че тезите, които сега се дискутират у нас са несъстоятелни. Трябва да се дискутира по какъв начин тъкмо да помогнем на Украйна, а не дали да го вършим, счита той.

" Не виждам основна разлика сред тезата на Стефан Янев и тази на президента Румен Радев, че България не би трябвало да се намесва в спора сред Русия и Украйна. Те използваха даже една и съща фраза. Не бих желал да злоупотребявам с това до каква степен думите им се дължат на директно въздействие ". Така някогашният боен министър отговори на въпрос на водещите дали подозира зависимости от Кремъл на основни позиции у нас.

Черно-бял. Така проф. Тагарев назова спора сред Русия и Украйна и го съпостави с този през 90-те години, когато Ирак атакува Кувейт.

" Сега също имаме страна агресор, в лицето на Русия, и страна жертва. В тази черно-бяла обстановка ние къде се намираме? Ние сме НАТО, само че споделяме, че няма да помогнем на жертвата. Това значи, че оказваме помощ на агресора ", сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР