Според проучванията собствениците на кучета много често обичат повече домашния

...
Според проучванията собствениците на кучета много често обичат повече домашния
Коментари Харесай

Ако кучето сложи лапа върху вас, най-вероятно ви казва: „Обичам те!“

Според изследванията притежателите на кучета доста постоянно обичат повече домашния си любим, в сравнение с другите хора. Грижат се за тях като за свои деца и ги подаряват с безрезервна обич. Трябва да знаете, че и кучетата се усещат по същия метод. Готови са да защитят своя собственик непременно и го обичат повече от себе си.

Специалистите споделят, че най-красноречивият метод, по който кучето показва обичта си към стопанина, е като постави лапата си върху него.

Ако в миналото ви се е желало кучето ви да можеше да приказва или най-малко да откри метод да ви покаже дали ви обича, или не, желанието ви е изпълнено. Е, най-малко частично. Макар да не могат да споделят с нас вербално, кучетата демонстрират възприятията си посредством своите лапи и езика на тялото си.

Когато кучето се приближи до вас и постави лапа върху коляното ви да вземем за пример, в действителност желае да ви каже, че ви обича и прави оценка всичко, което вършиме за него. Според специалистите по държанието на кучето когато галите домашния си любим и той протяга в отговор лапа към вас, това показва същото.

Понякога протягането на лапа може да значи и друго. Кучетата могат да разчитат човешките страсти. Ако сте тъжни да вземем за пример и вашето куче се приближи и ви подаде лапа, това най-вероятно значи, че се пробва да ви утеши и да ви подсети, че не сте сами.

Подаването на лапа може да значи също, че вашият окосмен другар просто търси вниманието ви и има потребност от вас. Не забравяйте, че кучетата имат потребности, сходни на тези на малко дете. Обичат да са край вас, търсят вниманието и утвърждението ви, усещат се подценени, когато не им обърнете внимание. Друг метод да ви покажат, че се усещат самотни, е като седнат легнат в краката ви да вземем за пример.

Това е техният метод да са покрай вас. Сладко, нали?

Цветелина Велчева по материали от Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР