Според проучване на общественото мнение на YouGov, публикувано във вестник

...
Според проучване на общественото мнение на YouGov, публикувано във вестник
Коментари Харесай

Изборен погром, невиждан от 1906 г., заплашва консерваторите на Риши Сунак

Според изследване на публичното мнение на YouGov, оповестено във вестник Telegraph, Консервативната партия на английския министър-председател Риши Сунак е напът да претърпи изборно проваляне, равностойно на тежката загуба от Лейбъристката партия през 1997 година

Месеци преди изборите, които се чакат по-късно тази година, анкетата предвижда, че лейбъристите ще завоюват 385 места в Народното събрание, до момента в който консерваторите ще запазят едвам 169, губейки повече, в сравнение с през 1997 година, когато Тони Блеър извежда лейбъристите до властта.

Това би означавало 11,5% смяна в интерес на лейбъристите на Киър Стармър, което е най-големият срив в поддръжката за ръководеща партия от 1906 година насам, показва още вестникът.

14 000 души, интервюирани от YouGov, съставляват към седем пъти повече от нормалния брой хора, участващи в изследванията на компанията, а проучването е поръчано от група донори на Консервативната партия.

Други социологически изследвания също неведнъж демонстрират, че консерваторите изостават доста от лейбъристите. Проучване на YouGov през ноември да вземем за пример пресмята, че партията на Сунак изостава с 19 процентни пункта.

Запитан за последната прогноза за тежко изборно проваляне, министър-председателят декларира, че единственото изследване, което има значение, са националните избори. Те би трябвало да се проведат до януари 2025 година, само че упованията са това да се случи по-късно тази година.

" През последната година имаше доста социологически изследвания. Ще има още стотици такива. Единственото, което има значение, ще бъдат резултатите, когато дойдат парламентарните избори ", споделя той пред кореспонденти.

Стармър на собствен ред разяснява, че не приема нищо за даденост в навечерието на изборите.

" Трябва да заслужим всеки глас, да почитаме всеки глас и постоянно, постоянно би трябвало да се борим по този начин, като че ли сме с 5% обратно ", безапелационен е водачът на лейбъристите.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР