Според проучване на белградското Бюро за социални изследвания (БИРОДИ), 45,5

...
Според проучване на белградското Бюро за социални изследвания (БИРОДИ), 45,5
Коментари Харесай

За почти половината сърби членството в ЕС е само приемливо

Според изследване на белградското Бюро за обществени проучвания (БИРОДИ), 45,5 на 100 от сръбските жители считат участието в Европейски Съюз за най-приемливия външнополитически приоритет на Сърбия, до момента в който 17,6 на 100 считат, че Сърбия би трябвало да бъде член на Евразийския съюз. Малко повече от една трета от интервюираните обявиха, че Сърбия не би трябвало да бъде член нито на Европейски Съюз, нито на НАТО, нито на Евразийския съюз, предава БГНЕС.
Според известие за изследването на БИРОДИ, единствено две на 100 от интервюираните са декларирали, че Сърбия би трябвало да бъде член както на Европейски Съюз, по този начин и на НАТО, а измежду респондентите с главно и по-ниско обучение участието в Европейски Съюз е най-големият външнополитически приоритет. Но те също по този начин дават статистически значима поддръжка за участието на Сърбия в Евразийския съюз (23,5%).
Седем от 10 респонденти, които през май 2019 година не са били създали своя избор, в този момент са за участието на Сърбия в Европейски Съюз. Сред гласоподавателите на Сръбската прогресивна партия (СПП) този % е 45,1%, спрямо 29% за неутралитет и една четвърт за евразийската общественост, се споделя в изказването.
Членовете на Социалистическата партия на Сърбия (СПС) имат сходно мнение.
Гласоподавателите на опозиционния Алианс на Сърбия (АнС) са разграничени на такива, които поддържат участието в Европейски Съюз, 53,5 на 100 и тези, които са неутрални - 38,6 на 100.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР