Според проучване на Американската психологическа асоциация близо една трета от

...
Според проучване на Американската психологическа асоциация близо една трета от
Коментари Харесай

Как да помогнем на детето при повишена тревожност в училище?


Според изследване на Американската психическа асоциация близо една трета от децата изпитват разнообразни признаци на физическо неразположение, свързани със напрежението и напрежението, на които са изложени през образователната година. Най-често това са недоволства от главоболие, болки в стомаха, проблеми със съня и други

Справянето със напрежението в учебно заведение е фактор, който не трябва да се подценява. Преживяванията в тази възраст се смятат от психолозите за преломен миг в развиването на себевъзприятието и себеоценката. А от тях зависи значително и бъдещото развиване и благоденствие на всеки човек.

Какво могат да създадат родителите, с цел да оказват помощ на ученика, който изпитва нараснала тревога или страхове, да вземем за пример от изпит и от представянето си в образователния развой в час?

На първо място могат да потърсят помощта на психолог. Стресовите реакции също по този начин могат сполучливо да се повлияят с хомеопатия. За задачата е добре да се извърнат към умел доктор хомеопат, който да сформира самостоятелна стратегия за лекуване.

Ето кои са някои известни хомеопатични медикаменти за преодоляването на нараснала тревога, предизвикана от разнообразни аргументи, освен в ученическа възраст, само че и за всеки стадий от живота.

Свързани публикации.. Нощно напикаване в детска възраст (Enuresis nocturna) – кои естествени средства оказват помощ? 0 Валентин Стоилов: Прекомерната тревога на родителя е нещото, което безусловно спъва детето да прави крачки напред 0 Злоядството демонстрира тревога у детето 1

Aconitum D6, D30 – хомеопатично лекарство, което се предлага за преодоляване на голям боязън и суматоха. Засегнатото лице изпитва остри рецесии на тревога, неспокойствие и безпокойствие. Подходящо лекарство при под паника офанзиви, а също и след претърпян потрес или мощно травматизиращо събитие.

Gelsemium D6, D30 - подобаващ за притеснителни лица, които изпитват мощен боязън от идни събития (например изпит или презентация пред хора). Състоянието може да е съпроводено с трептене и уязвимост на крайниците, с чести пориви за уриниране или диария. Аrgentum nitricum D10, D30 – подобаващ при нервни, импулсивни, припряни лица, които страдат от многочислени страхове. Възможно е да изпитват боязън от високо или в затворени пространства (например пътешестване с асансьор). Нервното им безпокойствие може да предизвика стомашни проблеми.

Lycopodium D6, D30 – при нараснала тревога, която съпровожда нормални житейски обстановки. Засегнатото лице изпитва неустановеност и липса на убеденост, които прикрива зад предизвикателни дейности, блян да господства и да показва предимство. В реалност е колеблив и срамежлив.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР