Според проучване* на А1, ако излизат навън за до 30

...
Според проучване* на А1, ако излизат навън за до 30
Коментари Харесай

Хората държат повече на смартфона, отколкото на портфейла, показва проучване на А1

Според проучване* на А1, в случай че излизат на открито за до 30 минути и би трябвало да изберат сред портфейл и смарт телефон, 60% от участниците в проучването ще предпочетат да вземат със себе си смарт телефона. Анкетата е извършена през месец декември 2019 година измежду над 1 600 индивида в дейна възраст от цялата страната. Тя демонстрира също, че 91% от респондентите заобикалят да напущат дома си без да вземат своя смарт телефон, а 43% са желали да могат да платят през мобилен телефон.

Привързаността на хората към мобилните им устройства се удостоверява от обстоятелството, че за 50% от интервюираните смарт телефонът е последното нещо, което поглеждат преди да си легнат да спят, а 21% го употребяват, когато остават по-малко от 15 минути преди лягане. Резултатите демонстрират сходни привички и при ставане от сън, като 45% първо поглеждат смарт телефона, а други 29% взимат мобилното си устройство до 15 минути след пробуждане.

Фактът, че смарт телефоните заемат толкоз значима част от всекидневието ни изяснява устрема към консолидиране на от ден на ден функционалности в тях. След като опциите за прецизна снимка съвсем се изравниха с тези на любителските фотоапарати, в този момент стартира навлизането на мобилните финансови yслуги и цифровите портфейли. Приложението А1 Wallet да вземем за пример разрешава на потребителите да си спестят освен носенето на пари в брой, само че и на банкови карти, както и на карти за преданост.

Българите в дейна възраст към този момент разпознават заплащането през смарт телефон като алтернатива
На база на извършеното проучване се долавя позитивна настройка към потреблението на цифрови портфейли. Над 50% от интервюираните декларират, че биха заменили обичайния си портфейл с цифров. Около 43% споделят, че ако не помнят своя обичаен портфейл вкъщи, само че носят със себе си своя смарт телефон, биха създали заплащане с него.
 Хората държат повече на смарт телефона, в сравнение с портфейла, демонстрира изследване на А1
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР