Според прогнозните резултати, Бургас ще има нов-стар кмет. Димитър Николов

...
Според прогнозните резултати, Бургас ще има нов-стар кмет. Димитър Николов
Коментари Харесай

Димитър Николов отново отвя конкуренцията в Бургас

Според прогнозните резултати, Бургас ще има нов-стар кмет. Димитър Николов има сериозната поддръжка на 62.8% от жителите на града. Очаква се той да завоюва своя четвърти мандат , а кариерата му на кмет стартира през 2007 година. Далеч след него се сочат претендентът на Българска социалистическа партия Николай Тишев с 12.8% и Бойко Миразчийски от НФСБ с 3,5%.
По данни на РИК изборната интензивност в Бургас към 17 часа е била 34,08% . От опцията да упражнят правото си на избор са се възползвали 61800 души. Право да го създадат са имали 181321.
Actualno.com напомня, че 10 души се бориха за длъжността кмет на Бургас. Те бяха издигнати от партии, обединения и инициативни комитети.
Повечето от имена на претендентите не бяха изненада за жителите на града. В най-голяма степен това важи за досегашния градоначалник Димитър Николов от ГЕРБ. Кандидат на Българска социалистическа партия беше Николай Тишев, Константин Бачийски на Средна европейска класа, Живко Табаков от ДБГ, Бойко Миразчийски от НФСБ, Георги Сталев от АБВ, Владимир Павлов от Политическа партия „ Възраждане ”, Ивайло Дражев от политическа партия „ Свобода ”, брат му Георги Дражев от Българските социалдемократи, Иво Баев от„ Демократична България “.
По време на изборния ден от ГЕРБ подадоха няколко сигнала за нарушавания в РИК . Поводът за единият от тях е от секция в учебно заведение " Проф.Панчо Владигеров " в Бургас. В жалбата се споделя:„ Председателят на секционна изборна комисия №269 от Движение за права и свободи е наредил на членовете на комисията да дават единствено бюлетина за избор на кмет, без да дават и втората наложителна бюлетина за избор на общински съветници. Това опонира на условието в т.9.1.от Методическите инструкции на ЦИК ".
От ГЕРБ считат, че гласоподавателите, които са дали своят вот в тази секция, са били подведени получавайки единствено една бюлетина. Другите две нарушаване подадени от ГЕРБ касаят Айтос и Сунгурларе.
В Айтос сигналът е, че брачната половинка на претендент е включена като член на секционна изборна комисия в града. Това съгласно Избирателния кодекс е нарушаване. Жалбата е импортирана в Общинска изборна комисия.
В Сунгурларе, претендент кмет извозвал с персонален превоз гласуващи , съгласно управлението на ГЕРБ в града. Доведените до секцията хора са били с готово попълнени мостри на бюлетини.
За нарушаването е удостоверил и ръководителят на изборната комисия в секция № 22, който е осуетил гласуването.
Жалбата е подадена до ОИК-Сунгурларе и до полицията.
Най-вероятно в Бургас няма да се организира втори тур на изботите, а изборният ден ще завърши в 20 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР