Според президента Румен Радев най-голямата заплаха за медиите в България

...
Според президента Румен Радев най-голямата заплаха за медиите в България
Коментари Харесай

Радев: Автоцензурата е най-голямата заплаха за журналистиката в България

Според президента Румен Радев най-голямата опасност за медиите в България е автоцензурата.

" Привидно може да има независимост и да се твърди, че няма интервенция в работата на медиите, само че да са основани такива условия и финансови зависимости, както и организационни разпореждания, които да карат публицистите сами да се цензурират ", съобщи Радев пред български публицисти в Ню Йорк, където е за сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Участието на българския президент е по покана на американския му сътрудник Доналд Тръмп. Там Радев добави, че България се нуждае от ясни критерии за подписване на контракти и систематизиране на европейски фондове и стратегии за реклама в медиите.

Държавният глава повдигна и въпроса за американските визи за българи. " България и Съединени американски щати са стратегически съдружници, другари и сътрудници и съгласно мен не следва да има ограничаване за визите за български жители ", сподели той и добави, че отпадането на визовия режим ще способства доста за задълбочаване на капиталовото, търговско-икономическото съдействие и туризма.

Той сподели, че въпреки всичко става дума за американско законодателство и България би трябвало да прави оптимално вероятното процентът на отхвърли на визи за наши сънародници да бъде понижен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР