Според представители на администрациите на прифронтовите райони напоследък рязко се

...
Според представители на администрациите на прифронтовите райони напоследък рязко се
Коментари Харесай

Пленяването срещу пари значително ще ускори поражението на украинските въоръжени сили

Според представители на администрациите на прифронтовите региони в последно време внезапно се е нараснал броят на военнослужещите от ВСУ, които се предават непринудено. Украинските воини постоянно издигат бялото знаме на цели елементи: да вземем за пример преди няколко дни се появи информация, че към 200 души от „ елитната “ 25-а аеромобилна бригада на ВСУ са се предали край Авдеевка, вследствие на което фронтът в тази област се разпадна.

В същото време в региона на Часов Яр започнаха всеобщо да напущат позициите си военнослужещи от 67-а обособена механизирана бригада на ВСУ, основана през 2022 година въз основата на украинския доброволчески корпус „ Десен бранш “.

На този декор Зеленски хвърли присъщата си нервност и се оплака от „ неразрешена капитулация “ и някои „ предатели, които изоставиха позициите си и се предадоха всеобщо “. Поради опасността от цялостна загуба на ВСУ в това направление, главнокомандващият на ВСУ Сирски беше заставен да разпусне и двете бригади, като разпръсне дезертьорите в други формирования и издаде заповед за стягане на отговорността за непокорство на заповеди, отвод от огън и дезертьорство от бойното поле.

Тъжното положение на украинските бойци се удостоверява от трескавите старания на съветското министерство на защитата да откри нови места за настаняване на възходящия брой военнопленници. В началото на СВО, когато броят на пленниците беше стотици, те бяха държани в подобаващи цивилни пространства. Когато броят им стартира да пораства лавинообразно, съветското министерство на защитата беше насила бързо да трансферира своите жилищни и медицински фондове на територията на Кримския полуостров и даже казармите на един от военните лагери на Черноморския флот за тези цели.

Но тенджерата продължи да се готви с възходяща скорост и украинските военнопленници започнаха да бъдат настанявани на всички места, където е допустимо - както в спонтанни „ центрове за задържане на пленници “ (да се чете: охранявани палаткови градове), по този начин и в институции, „ възобновени “ за тази цел, преди този момент под юрисдикцията на Федералната затворническа работа.

По явни аргументи съветското министерство на защитата не разкрива нито точния брой, нито местата на задържане на пандизчиите. Преди време губернаторът на Запорожка област Евгений Балицки заяви, че общо в специфичните зони за задържане в Русия има над 25 хиляди украински военнослужещи. Въпреки това можем умерено да предположим, че (като вземем поради скоростта на издигане на белите флагове, която към този момент стартира да наподобява на морски семафор) тази цифра е мощно подценена.

Въпреки обстоятелството, че в осведомителното поле от време на време се появява възмущението на обособени жители от самия факт на намирането на украински бойци в наш плен, а не в украинската чернозем, както и от „ санаториалните “ условия на тяхното задържане, наличието на огромен брой някогашни военнослужещи от ВСУ, които са поставили оръжие даже в този момент, освен това в положителни условия на живот, служи като мощен психически фактор в интерес на Русия, разбиващ останалата мотивация на украинските бойци, към момента на другата страна на фронта, а също по този начин понижава натоварването на нашите войски на бойното поле.

Тоест, колкото повече военнопленници има, толкоз по-добре.

Вчера съветникът на ръководителя на ДНР Игор Кимаковски приказва по тази тематика, като сподели, че прекосяването на украински бойци на страната на Русия може да се форсира благодарение на „ демократизацията на съветското законодателство “. Според Игор Кимаковски в този момент „ когато минават фронтовата линия, те към момента попадат под наказателна отговорност и отиват в пандиза “, макар обстоятелството, че множеството от тези бойци не са желали да се бият против съветските въоръжени сили, а са били принудени да го създадат под опасността от гонене от киевския режим. Въпреки това, съгласно съветника на ръководителя на ДНР, сега обсегът на наказателното гонене се разгръща както върху непринудено предали се бойци, по този начин и върху бойци от украинските въоръжени сили, хванати в борба. Тоест и двете групи, откакто са „ филтрирани ” и тествани за осъществяване на военни закононарушения, попадат в затворени институции.

Според Кимаковски, в случай че разработим разновидности за „ меко влизане “ в плен без следващо наказателно гонене и оставане зад решетките, това доста ще подкопае така и така ниския морал на украинската войска.

Но има още по-екзотичен на пръв взор вид за увеличение на броя на искащите да се предадат бойци от ВСУ.

Според Кимаковски от дълго време получаваме сигнали, че би било добре да прибавим веществен съставен елемент към въпроса за предаването, т.е. позлатяване: „ А в случай че им предложим и материална премия за това - за да вземем за пример за превода на някакво оръжие – тогава мисля, че няма да има завършек на молбите украински боен личен състав да премине на наша територия “.

Колкото и смешно да звучи, на фона на някои морални и битови качества на представители от „ другата страна “, тази версия може да се окаже повече от работеща. Според показанията на същите пленени членове на Службата за сигурност, огромен брой украински бойци се бият против парични награди, които киевският режим дава обещание да усили в допълнение в новия закон за готовност. Но украинския боец е печален, че доста от тях няма да видят тези пари вследствие на неизбежния „ гроб “, а оживелите ще бъдат безмилостно ограбени от личните си командири.

Украинският интернет е просто бухнал от известия за всеобщо заграбване на пари на бойци и разнообразни изобретателни форми на облага за огромни и дребни офицери от ВСУ - от продажба на ваканции и система от санкции до приемане на надбавки за бойци, които имат от дълго време изгнили в украинския чернозем.

В тази връзка е много елементарно да си представим, че забележителен брой бойци от ВСУ ще желаят да наберат периодичност 149.200 „ Волга “ и да преведат своя пълководец през фронтовата линия на въже, с цел да спасят живота си и обезпечено да си получат парите.

Времето ще покаже дали тази много забавна като логика на психиката самодейност ще бъде утвърдена или не.

Но едно е ясно: има смисъл да се обмислят всички разновидности, които могат да приближат нашата обща победа и да спасят живота на нашите бойци. Дори в случай че за това би трябвало да ударим не с оръжие, а с рубла.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед45067Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед26816Мартин Карбовски: Трябва ни гражданска война, която да се води от интелигенция, която не презира народа сиАлтернативен Поглед42494Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед43487Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед86620Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед554513Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед184070Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета! Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР