Според последните статистически данни една жена харчи средно около 500

...
Според последните статистически данни една жена харчи средно около 500
Коментари Харесай

Грешки в маникюра, които развалят визията на една дама

Според последните статистически данни една жена харчи приблизително към 500 $ годишно за маникюр. Тъй като грижата за ноктите и nail-art набират все по-голяма известност, от ден на ден и повече дами включват маникюра в листата на нужните процедури. Въпреки това, незнанието за някои основни моменти в грижата за ноктите може изцяло да съсипе имиджа и даже да навреди на вашето здраве.

Ние събрахме 9 неточности за вас, които дамите вършат най-често, когато си вършат маникюр.

1. Изрязват кожичката

Признайте си, че вършиме това, тъй като сте виждали, че по този начин работят експертите. Въпреки това, когато изрязвате кожичките си, оставяте „ рана “, където евентуално би могла да стигне инфекцията. Освен това, когато кожичката пораства още веднъж, тя се „ накъсва “ и наподобява неестетично, което скапва външния тип на нокътя като цяло.

Ако не желаете кожичката да покрива нокътя, най-добре е да употребявате пръчка от портокалово дърво, с която можете да местите непотребната кожичка. Така няма да получите зараза, а маникюрът ще наподобява по-красиво.

2. Пренебрегват базовото покритие

Мнозина считат, че основата за маникюр е незадължителна, а лишава единствено време. Базовото покритие обаче съществува, с цел да обезпечи по-добро сцепление с лака за нокти и да удължи живота на вашия маникюр. Факт е, че ноктите ни отделят естествени мазнини, които не разрешават на лака да се фиксира вярно върху повърхността на нокътя.

Основата за маникюр предотвратява отделянето на мазнини и предотвратява разцепването на лака.

3. Нанасят пълен пласт лак

Всеки желае цветът на ноктите да е кондензиран и постоянен, а самият развой да лишава по-малко време. Това автоматизирано ни кара да нанасяме пълен пласт лак. Въпреки че това наподобява разумно, в действителност това е една от главните неточности в маникюра.

Дебелият пласт лак лишава 2 пъти повече време, с цел да изсъхне. Само долният пласт лишава към 5-6 минути! Лакът за нокти главно е планиран по този начин, че да не изсъхва при висока компактност: това разрешава да се съхранява в шишенца.
По-добре е да нанесете 3-4 тънки пласта, в сравнение с 1-2 дебели.

4. Използват памучни клечки

Памучните клечки неведнъж са потвърдили своята незаменимост, изключително що се отнася до грима, тъй че, несъмнено, започнахме да ги използваме и в маникюра.

Когато лакът попадне върху кожата към нокътя, опитваме се да го избършем с памучна съчка, само че едно погрешно придвижване води до злополука и би трябвало да се стартира изначало. Памучните нишки – без значение какъв брой са покрай нокътя – залепват за маникюра и го скапват вечно.

За да премахнете непотребния лак за нокти, можете да употребявате тънка четка за грим вместо клечки.

5. Пилят ноктите «напред-назад»

Всички сме забелязвали по какъв начин експерти и фенове на маникюра си пилят ноктите „ напред-назад “. Но в действителност това просто унищожава структурата на нокътя и скапва маникюра като цяло. Движението в противоположна посока предизвика появяването на микропукнатини, заради което лакът „ ляга “ неравномерно, а самите нокти стават по-слаби и по-често се чупят.

Необходимо е да шлифовате ноктите с кръгови придвижвания, а да ги пилите – единствено в една посока, с цел да не ги повредите и след това да не харчите доста пари за възобновяване.

6. Игнорират нанасянето на лак върху краищата на ноктите

Нанасянето на лак върху краищата на ноктите и от вътрешната страна ще предотврати лющенето на маникюра по време на дейна работа с вода, да вземем за пример, когато става въпрос за миене на съдове или главата. Водата има податливост да се запушва сред лака и нокътя, заради което покритието стартира да се цепи по ръба.

Нанасянето на лак отвътре на крайчетата на ноктите прави маникюра непрогледен и ви разрешава да го запазите до 5 дни по-дълго.

7. Изсушават ноктите в студена вода

Доста известният способ измежду тези, които желаят да изсушат ноктите си по-бързо, е единствено мит: студената вода прави ноктите по-твърди, вместо да ги изсушава; химичните свойства на лака изискват О2, а не течност, с цел да изсъхне. Когато потапяте пръстите си в студена вода и се надявате, че лакът изсъхва по този метод, просто го карате да се втвърди. В последна сметка това ще докара до обстоятелството, че бързо ще стартира да се лющи, защото в никакъв случай няма да доближи цялостното изсъхване.

Вместо да потапяте пръстите си в студена вода, оставете ги да изсъхнат естествено. Ако бързате, можете да употребявате сешоар.

8. Разтръскват шишето с лак

Малко хора знаят, че като разтръскваме шишенцето с лак, смесваме лака с въздух и по-късно в него се образуват мънички мехурчета, които неизбежно се появяват на нашия маникюр.

Вместо да разтръсквате шишенцето с лак, задръжте го в ръцете си в хоризонтално състояние за 1-2 минути.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР