Според последните данни на IDC, Huawei не само продължава да

...
Според последните данни на IDC, Huawei не само продължава да
Коментари Харесай

Huawei запазва водачеството си пред Apple и през третото тримесечие на 2018

Според последните данни на IDC, Huawei освен продължава да изпреварва Apple по доставки в световен проект, само че и бележи 32,9% растеж по отношение на Q3 на 2017 при световен спад на пазара от 6%.
 След като през второто тримесечие на 2018 Huawei за първи път измести Apple от втората позиция по световни доставки при производителите на смарт телефони, компанията още веднъж записва по-добри резултати от американския си съперник и през третото тримесечие на актуалната година.
Според данните на IDC, световният пазар на смарт телефони бележи 6% спад за Q3/2018 по отношение на Q3/2017
Всички производители общо са доставили 355,2 млн. устройства през последното тримесечие, по отношение на 377.8 милиона за същия интервал на предходната година. На този декор Huawei бележи голям растеж, доставяйки 52 млн. устройства през третото тримесечие на 2018, което е 32,9% повече по отношение на същия интервал на 2017 година

Пресметнато в пазарни дялове, световно Huawei държи 14,6 %, което е с цели 4,2 процентни пункта повече в съпоставяне със същия интервал на 2017 (10,4%) и с 1,4 процентни пункта повече от сегашния пазарен дял на Apple.

Според специалистите на IDC, в случай че Huawei продължи да се развива със същите темпове, компанията освен ще се утвърди на втората позиция при производителите, само че и няма да мине доста време преди да посегне към първото място.

Моделите P20 и P20 Pro не престават да бъдат едни от най-търсените на пазара и да осъществят впечатляващи размери във връзка с продажбите си, до момента в който новата флагманска серия Mate 20, която излезе на пазара преди по-малко от месец, изцяло оправда званието „ Най-очакван смарт телефон за 2018 “ и също осъществя чудесни пазарни резултати, които занапред ще се покачват през идващите месеци.
В България през първите 10 дни след стартирането му на локалния пазар, продажбите на Mate 20 Pro са с впечатляващите 2,36 пъти по-високи спрямо първите 10 дни на Mate 10 Pro.
„ Надпреварата за лидерската позиция на пазара на смарт телефони продължава да бъде доста оспорвана откакто Huawei още веднъж изпревари Apple. ” показа статистическият управител на IDC Антъни Скарсела.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР