Според полицията те са били изложени на същото нервнопаралитично вещество,

...
Според полицията те са били изложени на същото нервнопаралитично вещество,
Коментари Харесай

Британката, Която Беше Отровена С Новичок Издъхна

Според полицията те са били изложени на същото нервнопаралитично вещество, употребявано през март при осъщественото в Солсбъри отравяне на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Британските сили на реда подозират, че те са се отровили от нечист с веществото предмет, останал от първото нахлуване, за което Лондон упреква Москва. Русия отхвърля изрично обвиняването.

Британският вътрешен министър Саджид Джавид посети през вчерашния ден Еймсбъри и Солсбъри, с цел да увери жителите, че рискът за жителите остава доста невисок, макар случаите на отравяне.

Над 100 служители на реда работят по откриването на малко шишенце, за което се счита, че е съдържало " Новичок ", а двата нови случая на отравяне може да се дължат на контакт с това нечисто шишенце. Предполага се, че то е изхвърлено на публично място след отравянето на Скрипал и щерка му.

Премиерката Тереза Мей съобщи, че е шокирана и възмутена от новината за гибелта на Стърджис, съобщи ДПА.

Британската полиция към този момент съобщи, че следствието на отравянето в Еймсбъри ще продължи с месеци.

" Поради неповторимите провокации в тази интервенция се чака полицейската активност да продължи седмици и месеци. Разследването ще се концентрира върху допустимо най-бързото идентифициране на източника на заразяването ", се споделя в изказване на полицията.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР