Според политолога на всички български президенти, които са влизали във

...
Според политолога на всички български президенти, които са влизали във
Коментари Харесай

Евгени Дайнов: На всеки президент във втория мандат започва да му отеснява дрехата

Според политолога на всички български президенти, които са влизали във втори мандат, " е почнала да им отеснява дрехата ". " Разбирали са, че нямат задоволително власт, с цел да оставят своя отпечатък върху събитията " и е имало и други сходни случаи, само че опитът на настоящия президент съгласно проф. Дайнов е " най-невъзпитаният ".

" Очевидно го дърпа към връщане на тази обстановка, която той счита за естествена - той да заповядва, другите да козируват ". 

Политологът напомня, че " в българската история е имало случаи на същинско двувластие - рисково положение, което отбелязва, че на всяко равнище на взимане на решения имаш два центъра, които излъчват заповеди и изпълнителите се чудят на кого да се подчинят ".

Според Дайнов президентът Радев е притежател на " жертван политически план ", който дефинира като антиевропейски и антидемократичен и добави, че негови изразители у нас, с изключение на него, са още Българска социалистическа партия и " Възраждане ".

Рейтингът на президента не е действителен, той е " митологичен " и " психически ", " закачен за поста " и не минава в политически партиен рейтинг след това, разяснява още политологът. Той допусна, че Радев може да е " обмислил към този момент по какъв начин да заобиколи този капан ", само че " не го е измислил ".

" От доста месеци е ясно, че Бойко Борисов е попаднал в обстановка, в която няма изключително огромен избор какво да прави. Единственият му действителен избор е да се скрие зад Политическа партия и Демократична България и да споделя - аз съм европеец, не съм оня. Времето на разюздания антидемократ свърши. Той няма различен ход, с изключение на да е в подчинено състояние. В партията, която е привикнала да бъде лидер, не са удовлетворени, че са в слугинско състояние ". 

Заради това и съгласно Дайнов от време на време Борисов подвига " антиправителствена шумотевица " и извършва комплициран танц, само че " няма справедлив интерес да унищожава ръководството ".

" Сенчестата, тъмната страна на политическите му дейности се върна да го преследва ", посочи преподавателят във връзка завръщането на Васил Божков и показанията, които той дава против Бойко Борисов.

" 90-арските салда и равновесие завършиха. Над главата на Бойко Борисов надвисват опасности ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР