Според писмо, представено в парламентарната комисия за ЧЕЗ от самата

...
Според писмо, представено в парламентарната комисия за ЧЕЗ от самата
Коментари Харесай

БСП: Всички трябва да знаем кой ще е реалният купувач на ЧЕЗ

Според писмо, показано в парламентарната комисия за ЧЕЗ от самата компания, през всички държавни интервали представители на компанията са обсъждали с българските управляващи желанието ЧЕЗ да се продава. И е дадена опция, в случай че се интересува, страната да направи своята оферта. Постъпи и писмо от премиера Борисов, който твърди, че в никакъв случай не са водени такива диалози. Тези несъгласия са и повода Българска социалистическа партия да предложи основаването на комисията за ЧЕЗ в Народно събрание.

Това съобщи пред БНР зам.-председателят на ПГ „ Българска социалистическа партия за България ” и член на краткотрайната комисия за ЧЕЗ в Народно събрание Крум Зарков.

Една българска банка е дала подготвеност за кредитиране на стойност 80 милиона. Тя е била осведомена от консултанта на компанията Инерком, че това ще бъде компанията, която ЧЕЗ ще избере, и е поискано да финансира известна стойност. Банката приема, твърди Зарков.

Той означи декларираното от Инерком - че компанията има активи за 100 млн. „ Но до 300 млн. има още доста пари, които би трябвало да се дадат за договорката. Трябва да се знае обаче - кой ще даде тези пари и ще стане действителен покупател, тъй като от него ще зависи токът на една трета от България и половината й население ”, сподели Зарков.

Според него, настоящето държавно управление или не е виждало какво става, или се е предписание, че не вижда.

Пред ЧЕЗ Инерком е показала задоволително безапелационни за чешката компания доказателства за произхода на средствата, с които ще я купи. Мисля, че тази информация би трябвало да бъде предоставена и на парламентарната комисия, както и на цялото общество, съобщи Зарков.

Защо ЧЕЗ желае 51% нарастване на нощната цена, както и други много основни нараствания? Другите два оператора желаят нарастване, само че в границите на 5-6%, сподели Крум Зарков.

Според него би трябвало да стане ясно: дали Инерком знае за нарастването, което желае ЧЕЗ, дали споделя тази ценова политика?
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР