Според официални изявления на руския Генерален щаб, за времето на

...
Според официални изявления на руския Генерален щаб, за времето на
Коментари Харесай

Не всичкото руско оръжие издържа изпитанията в Сирия

Според публични изказвания на съветския Генерален щаб, за времето на бойните дейности в Сирия са изпитани над 700 нови и надълбоко осъвременени типове техника и въоръжения. Изпитанията са водени при непосредственото присъединяване на конструкторите и производителите. Някои от минусите са отстранявани напряко в авиобазата Хмеймим.

Какво устоя инспекцията на войната

Голяма част от изпитаните въоръжения са ракетни комплекси и разнообразни авиационни системи. Сред най-значимите е многоцелевият изтребител Су-35, който е еднообразно ефикасен по въздушни и земни цели.

Като всепризнат триумф са ракетите с морско базиране „ Калибър”, изстрелвани от кораби и подводници, прелетели от Каспийско море до Сирия 2500 км.

Не стана обаче ясно тъкмо с каква цел два Су-57 прелетяха за два дни в Сирия и каква изпитателна стратегия извършиха.

Напоследък чудесно се показаха зенитните оръдейно-ракетни комплекси „ Панцир-1С”, които смъкнаха до един пуснатите от терористите дронове по авиобазата Хмеймим.

Танковете Т-90 демонстрираха, че са извънредно дейно оръжие в грамотни ръце, като техните отбрани „ Афганит” и „ Реликт” потвърдиха качествата си.

Провалите на съветското оръжие

При потреблението на Су-34 и Су-35 се демонстрираха проблеми в тяхното програмно обезпечаване, дефекти при потреблението на нови системи за взаимозависимост и радиоелектронното разузнаване. Някои градивни решения въобще не задоволиха съветските военни.

Бордните системи за самолетите и вертолетите за отбрана от зенитни комплекси не се демонстрираха задоволително добре в бойни условия. Например системата за РЕБ „ Витебск”, поставяна на вертолетите Ка-52 „ Алигатор”, ще бъде сменена с по-съвременна версия.

Използването на някои средства за радиотехническо разузнаване, употребявани от специфичните самолети от вида на Ил-20 и А-50, сподели, че са морално остарели, а друга част се нуждае от сериозна рационализация. / БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР