Според официалната информация, Кадриески е бил нападнат от известния на

...
Според официалната информация, Кадриески е бил нападнат от известния на
Коментари Харесай

Македонското МВР определи побоя над Кадриески като нарушение на обществения ред и спокойствие

Според формалната информация, Кадриески е бил атакуван от известния на ведомството А.Н., а по случая е формирано разследване.

" На 13 юни 2023 година в 12:15 часа в ОВР Струга е обявено, че наоколо до спортна зала, намираща се на улица " Боро Хаджиески " в Струга, А.Н. от струженското село Велеща е нарушил публичния ред и успокоение с физическо посягане над Б. К. от село Лабунища. Предприемат се ограничения за изясняване на събитията по случая, след което от ОВР Струга ще бъде подаден подобаващ сигнал ", се споделя в известието на македонското Министерство на вътрешните работи.

Македонското министерство на вътрешните работи заяви за нападението, само че към този момент там не считат, че става дума за нахлуване на етническа основа.

Самият Бекир Кадриески описа за побоя пред NOVA. Той е бил съборен на земята и ритан. Получил е удари с ръце, като по време на побоя е бил обиждан на етническа основа с думите " замърсен българин ".

Съпредседателят на организацията Живко Чакракчиев описа пред БНР, че Кадриески е бил атакуван в тил.

" Бил е държан от всички останали и единствено един го е налагал с бокс по цялото тяло. Не му е добре и сега е на системи в болничното заведение. Той няма паспорт господин Кадриевски, български, има единствено македонски паспорт, само че той е със самоопределението, че е българин ", сподели Чакракчиев.

Кадриески е в болница с болки в корема, вършат му се проучвания, съобкиха от българското Министерството на външните работи. Посолството на страната ни в Скопие и Генералното консулство в Битоля наблюдават случая, посланикът на България в Северна Македония Ангел Ангелов е в контакт с него, а на място е консулът на страната ни в Битоля. Полицията в Струга е взела показания от Кадриески, с цел да се уточнят обстоятелствата по случая, както и дали става дума за закононарушение от ненавист, показват от Министерство на външните работи.

Политически реакции у нас


Кадриески е част от общността на торбешите - македонските българомохамедани, излиза наяве от пост във фейсбук на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов.

" Бекир няма българско поданство, тъй като така наречен българска страна го кара да потвърди, че е българин, а пък той, като се изключи че няма такива документи, е и мохамеданин, което на процедура го обрича в никакъв случай да не получи български паспорт ", разяснява Костадинов.

" Побоят над Бекир и цялата верига от невиждани от Втората международна война насам репресии над българите са директна последица от вдигнатото несъгласие над преговорния развой с Македония ", безапелационен е водачът на " Възраждане ".

" Свидетели сме на следващ жесток акт на принуждение против жител на Република Северна Македония с българско съзнание ", написа в обява на страницата и на ГЕРБ във Facebook.

" Ако информацията, че побоят над Кадриески е бил съпроводен от думите " замърсен българин ", се удостовери, то случилото се ще съставлява рисков рецидив и ще настояваме по всички вероятни интернационалните канали закононарушението да бъде подробно разследвано, а виновниците - осъдени с цялата суровост на закона ", декларират от ГЕРБ.

От Вътрешна македонска революционна организация още веднъж настояха незабавно Министерски съвет да изиска заледяване на договарянията за участие на районен съд Македония в Европейски Съюз, до момента в който не бъде спрян геноцидът над македонските българи.

" Стига към този момент! В събота ние от Вътрешна македонска революционна организация изпратихме до Министерски съвет предизвестие, че езикът на омразата в районен съд Македония освен не затихва, само че и ескалира. В умишлен документ са изброени случаите на експанзия и обстоятелства за нарушение на добросъседските взаимоотношения прокламирани в така наречен шумно рекламирано " френско предложение ". Е, оказахме се прави и то единствено два дни по-късно от районен съд Македония пристигна тъжното " доказателство " за нашите изказвания ", декларират от ВМРО
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР