Според някои прогнози продажбите на смартфони на Huawei ще се

...
Според някои прогнози продажбите на смартфони на Huawei ще се
Коментари Харесай

Готов ли е Huawei да си мери бизнеса с Tesla

Според някои прогнози продажбите на смарт телефони на Huawei ще се срине с до 75% през идната година, макар че през 2020 година компанията бе отпред в този сегмент, въпреки и за малко.

Продължаващите ограничавания на Съединени американски щати върху търговията на Huawei лишиха китайския колос от достъп до основни съставни елементи и материали, без които производството на смарт телефони може да се окаже невероятно.

Наскоро чухме, че Huawei даже мисли да се раздели с дъщерния си бранд Honor, само че по данни на азиатски медии компанията на път да направи различен, много по-голям завой в бизнеса си.
 Снимка 501273

Нов отчет на Nikkei Asia твърди, че Huawei възнамерява да се трансформира в главен съперник на Tesla и да навлезе бодро в бизнеса с електроавтомобили.

Още през 2013 година Huawei заяви, че стартира да работи върху интернет приложения за автомобилния бранш, а през 2019 година стартира интензивно да създава елементи за коли, напомня PA.

Малко по-късно компанията обособи пет продуктови категории за автомобилния бранш, които включват " мъдро шофиране ", интелигентни мрежи, клауд услуги, кокпит технологии и електроника.
 Снимка 497227

" Всичко, което може Tesla, го можем и ние ", споделя Ксу Жиджун, шеф в Huawei.

Според някои източници Huawei разполага с по-добри самостоятелни системи от тези в Tesla Model 3.

През август тази година пък към дейностите на компанията публично са добавени производството на автомобилни съставни елементи и системи.

Твърди, се че Huawei към този момент разполага с първообраз на електромобил, създаден взаимно с друга китайска компания, който може да влезе в продажба още в края на 2021 г.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР