Според ново проучванеконсумацията на богатите на антиоксиданти орехи, може да

Според ново проучванеконсумацията на богатите на антиоксиданти орехи, може да ...

Орехите намаляват риска от диабет наполовина.Според ново проучване

консумацията на богатите на антиоксиданти орехи, може да намали риска от диабет тип 2 почти наполовина.

То е проведено с участието на

повече от 34 000 възрастни между 18 и 85 години. Резултатите му показват, че удвояването на консумацията на орехи може да намали разпространението на диабет тип 2 с 47%.

Участниците

са били изследвани за диабет с помощта на общи лабораторни измервания, включващи плазмена глюкоза на гладно и хемоглобин A1c. Тези,

консумиращи

орехи, са показали по-нисък риск от диабет тип 2 в сравнение с неконсумиращите. Това е независимо от техния пол, възраст, образование, раса, индекс на телесна маса (BMI) и физическа активност.

Ядките са наистина полезни за здравето и неслучайно са препоръчвани от някои от най-добрите диетолози и здравни експерти.

Предишни изседвания сочат, че орехите могат да са от полза и за функцията на сърцето. Те помогат при регулирането на лошия холестерол, намаляване на възпалението и подобряване функционирането на кръвоносните съдове. Включването на орехите в менюто ни може да намали риска от натрупване на плаки в артериите, като по този начин се намалява риска от сърдечни заболявания.

Свързани статии.. Орехите пазят от рак на дебелото черво 1 Орехите понижават холестерола 1 Орехи - срещу рак на гърдата 1

Те са единствените ядки, които съдържат значително количество алфа-линоленова киселина (ALA), която е представител на групата на

омега-3 мастни

киселини. Орехите също са богати на протеини и фибри.

Те се състоят от 65% мазнини. Имат ниско съдържание на въглехидрати и са богати на фибри. Могат да бъдат включени и в режим за отслабване. Богати са на Витамин Е, витамин В6, манган, фолиева киселина и мед.

Също така, консумацията на орехи всеки ден може да помогне за защита на храносмилателната система чрез увеличаване на количеството пробиотични бактерии в червата. Освен за

предотвратяване на рисковете от сърдечни заболявания и диабет тип 2, намаляват риска и от развитието на мозъчни заболявания и рак. Учени от Американската асоциация са стигнали до заключението, че са от особена полза при превенция за рак на гърдата - най-разпространеният вид рак сред жените.

Източник: puls.com