Според ново проучване отказването от месо може да не е

...
Според ново проучване отказването от месо може да не е
Коментари Харесай

Вегетарианството може да е заложено в ДНК-то ни

Според ново изследване отказването от месо може да не е единствено въпрос на воля, само че и на гени, заяви Си Ен Ен.

Проучването, оповестено в сряда в PLOS One, откри, че има четири гена, свързани с това до каква степен човек е кадърен да се придържа към вегетарианския метод на живот.

I just published Title: Genetic Insights: Exploring the DNA Connection to Vegetarianism
— Taslema Akther Runu (@TaslemaR21106)
" В момента можем да кажем, че генетиката играе забележителна роля във вегетарианството и че някои хора може да са генетично по-склонни към вегетарианска диета от други " , споделя водещият създател на проучването доктор Набил Ясеен, почетен професор по патология в Медицинското учебно заведение " Файнберг " към Северозападния университет.

В допълнение към религиозните и културните практики, здравословните, моралните и екологичните аргументи генетиката се подрежда измежду факторите, които стимулират хората да понижат или отстранен потреблението на месо - само че те не постоянно са толкоз сполучливи, споделя Ясеен.

" Голяма част от самоопределящите се като вегетарианци в действителност оповестяват, че не употребяват месни артикули, когато дават отговор на подробни въпросници " , сподели той. " Това допуска, че доста хора, които биха желали да бъдат вегетарианци, не са в положение да го създадат, а нашите данни допускат, че генетиката е най-малко част от повода ".

Проучването не е съумяло да дефинира кой би бил или не би бил генетично благоразположен към вегетарианство, само че откривателите се надяват, че бъдещата работа ще се занимае с този въпрос, сподели Ясеен.

Is vegetarianism the natural option? |
Were humans designed to eat meat? Did we evolve to consume other creatures? Is flesh eating enshrined in our DNA? Here, we discuss these divisive queries.
— Susan Nurse- Advanced Electrolysis LASER (@SusanNurseCPE)
Това може да докара до по-добра информация за здравето в бъдеще, сподели доктор Хосе Ордовас, шеф на отдела по хранене и геномика и професор по хранене и генетика в университета " Тъфтс " в Масачузетс.

Според изследването повече от 5000 строги вегетарианци, избрани като хора, които не са яли животинско месо през последната година, са съпоставени с повече от 300 000 души в контролна група, които са яли месо през миналата година.

Изследователите разпознават три гена, които са изрично разпознати и други 31, които са евентуално разпознати с вегетарианството. При генетичния разбор откривателите виждат, че вегетарианците е по-вероятно да имат разнообразни вариации на тези гени, в сравнение с невегетарианците.

Причината за това може да се крие в метода, по който другите хора обработват липидите или мазнините.

Няколко от гените, за които изследването е открило, че са свързани с вегетарианството, са свързани с метаболизирането на липидите, споделя Ясеен.

Растенията и месото се разграничават по сложността на своите липиди, тъй че може да се окаже, че някои хора генетично се нуждаят от някои липиди, предлагани от месото, добави той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР