Според ново проучване от Northwestern University Feinberg, публикувано в списание

...
Според ново проучване от Northwestern University Feinberg, публикувано в списание
Коментари Харесай

Най-простото нещо, което можем да правим сутрин за редукция на теглото си…пък и не само

Според ново изследване от Northwestern University Feinberg, оповестено в списание PLoS ONE, ставането рано и излагането на утринните слънчеви лъчи може да ни помогне да се оправим с някой различен непотребен кг от тежестта си. 

Проучването е направено измежду 54 участници, на междинна възраст към 30 години, които е трябвало да носят екран на китката си за следене тяхното излагане на утринна светлина, в границите на седем дни. Те също по този начин е трябвало да поддържат хранителни дневници, където записвали  приема си на калории. В резултат, хората, които били подложени на повече утринна светлина имали по-ниски BMI (body mass index), в сравнение с останалите, без значение от възрастта, какъв брой дейни са били и с какво са се хранили в този интервал. 

Защо тъкмо хората, които се подлагат на повече утринни лъчи тежат по-малко? 

Има две вероятни аргументи: Първо, да се излагат на светлина рано заран, за разлика от по-късно денем, синхронизира нашия вътрешен часовник, което значи, че ние по-вероятно е да имаме по-естествен и непрекъснат график на съня. На собствен ред, постоянният сън оказва помощ на метаболизма ни да работи по-ефективно, което, както знаем, може да докара до загуба на тегло. Втората причина - по природа, заран светлината е доста по-силна, в сравнение с следобяд или вечер. Това е по този начин, тъй като тогава е по-високо количеството на синята светлина, а синята светлина е от типа, който има най-силен резултат върху нашия циркаден темп - споделят откривателите. 

Нужно е да съберете допустимо най-вече утринни лъчи, като 20-30 минути на слънчева светлина заран е задоволително, с цел да проработи магията. А в случай че не сте утринно деен служащ, пробвайте просто да се събуждате малко по-рано и да се наслаждавате на чаша кафе на открито, със слънцето греещо върху лицето ви. 

Не е толкоз мъчно да следваме слънцето в деня си! Аз най-малко се пробвам:)
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР