Според новата ядрена доктрина на САЩ, чийто проект беше публикуван

...
Според новата ядрена доктрина на САЩ, чийто проект беше публикуван
Коментари Харесай

Новата доктрина на САЩ предвижда ядрен отговор срещу кибератака


Според новата нуклеарна теория на Съединени американски щати, чийто план беше оповестен към този момент в медиите, Вашингтон ще бъде подготвен да употребява нуклеарно оръжие в отговор на мощна хакерска атака, написа в публикация в електронното издание на американския в. „ Ню Йорк таймс".

Несекретната версия на документа беше публикувана от медиите предходната седмица. В нея е залегнало Вашингтон „ да прегледа опцията от потребление на нуклеарно оръжие единствено при изключителни условия, с цел да отбрани жизненоважни ползи на Съединени американски щати, съдружниците и сътрудниците им. ”

Такива условия могат да са „ значими неядрени стратегически набези ”, в това число „ офанзиви против цивилното население на Съединени американски щати ”, съдружниците и сътрудниците им или против гражданска инфраструктура в тази страни.

Източници на вестника, които са някогашни и настоящи чиновници, показват, че от позиция на администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп посочената дефиниция включва и мощна хакерска офанзива, въпреки в документа това да не се показва категорично.

В обявата се споделя, че „ огромна хакерска атака против Съединени американски щати и техните ползи ще бъде включена в тази типове експанзия от други страни, при положение на които ответният нуклеарен удар ще бъде оневинен ”.

Същевременно се добавя, че следователно Съединени американски щати ще разполагат и „ с други, по-удобни благоприятни условия за ответни дейности ”.

Пентагонът и Белия дом отхвърлиха коментар на обявата, а военното ведомство уточни, че президентът още не е одобрил новата теория.

Тръмп разпореди подготовка на документа на 27 януари м.г. Неговият несекретен вид е от 64 страници. Предполага се, че доктрината ще бъде обнародвана в края на януари или началото на февруари. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР