Според непотвърдена към този момент информация, автокрадец номер 1 в

...
Според непотвърдена към този момент информация, автокрадец номер 1 в
Коментари Харесай

Изненадващ обрат с мастития автоджамбазин Хастара, задържан при спецакцията в София

Според непотвърдена към този миг информация, автокрадец номер 1 в София – Лъвицата е бил арестуван в дома си в кв. „ Манастирски ливади “. Друг прочут автоджамбазин – Кико, също е арестуван, а Хастара е съумял да се измъкне от полицейската примка и сега се търси.

От прокуратурата оповестиха, че на територията на София се организират дейности по следствие по формирано досъдебно произвеждане по обезвреждане на проведена незаконна група, основана за незаконно лишаване на коли и елементи за тях.

от сутринта служителите на реда от Столична дирекция на вътрешните работи са обиколили голям брой домашни адреси на знакови фигури от столичния ъндерграунд, свързани с обири на коли.

Наблюдаващите прокурори ще създадат преценка в идващите дни дали да дават повече информация, която няма да затрудни или попречи на следствието.
Припомняме, че през ноември 2018 година автокрадец номер 1 в България Асен Колев-Хастара беше обран. Куриозната преживелица се разиграва през нощта пред дома му в столичния квартал „ Гоце Делчев “.

Самият Колев, който е лежал в пандиза за обири на коли, бе подал тъжба в 4-о РПУ за грабежа. Разследващите обаче имаха друга версия за случая.

Хастара цъфнал в 2.15 ч. след среднощ в приемната на 4-о РПУ и декларирал, че желае да подаде тъжба за обир. Твърдял, че шестима мъже с тръби го нападнали до момента в който се прибирал, а по-късно като се качил в дома си, открил, че му липсват 340 лева от джоба на панталоните, описват проверяващи. Колев се ожалил, че не може да разпознае нападателите, само че го удряли с тръби, където сварят.

Видимо, обаче, по него нямало следи от побой с металните пръти. Затова една от версиите на проверяващите е била, че Хастара е бил предизвестен да не краде возила, застраховани с избрани компании.

Ченгета припомниха, че точно Хастара беше индивидът, който избяга, откакто с краден джип блъсна колата на някогашния към този момент началник на ДАНС Константин Казаков, а след това избяга, като се отличил с изключителна смелост. Хастара излезе предварително от пандиза при започване на годината. Той нашумя, откакто стана ясно, че е откраднал БМВ на Министерството на финансите и други возила на държавни ведомства.

За първи път, обаче, към името му се разшумя преди близо десетилетие като главатар на тайфа за кражба на тузарски коли, в която участваха двама служители на реда и боен шпионин.

Смята се, че Хастара е джамбазинът, отмъкнал и джипа на депутатката от ГЕРБ Деси Танева, само че виновността му не бе потвърдена. Заради Колев беше задържан и ексвъншният министър Феим Чаушев, защото го упрекнаха, че е бил медиатор сред притежателя и крадците за връщане на краден джип.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР