Според най-новите оценки над 200 000 души в Сърбия притежават

...
Според най-новите оценки над 200 000 души в Сърбия притежават
Коментари Харесай

Над 200 000 души в Сърбия притежават криптовалута

Според най-новите оценки над 200 000 души в Сърбия имат някакъв тип криптовалута, а ползата към притежаването на виртуални пари в страната нараства от ден на ден, написа сръбската медия eKapija. Според финансовите специалисти засиленият интерес се дължи на обстоятелството, че криптовалутата към този момент е приета от сръбското законодателство.

Съгласно Закона за цифровата благосъстоятелност, който влезе в действие на 29 юни тази година, виртуалните пари са приети за виртуална благосъстоятелност, т.е. като записи с цифрова стойност, които могат да се купуват, продават, обменят или трансферират цифрово.

Маркетинговият шеф в крипто обменното бюро на страната ECD - Марко Живкович, разяснява, че " законът слага Сърбия на картата на страните, които признават криптовалутите като неизменима част освен в бъдещето, само че и от сегашното ".

" Като крипто обменно бюро ние виждаме, че пазарът пораства. Всеки месец тази година има сериозен растеж, както на покупката, по този начин и на продажбата на криптовалути. Пазарът в Сърбия несъмнено е друг и ние не изоставаме от някои по-развити международни пазари " съобщи Живкович.

Сърбите към този момент могат законно да купуват и продават криптовалути посредством лицензираните ибменни бюра. В момена се чака и формалното позволение от Националната банка на Сърбия, с цел да може както хората, по този начин и бизнесът по-добре да продава дадени услуги и артикули благодарение на биткойн или друга криптовалута.

От момента, в който обменните бюра за критовалута получат въпросното позволение, ще бъде допустимо посредством виртуални пари да бъде закупен съвсем всеки артикул в страната, както и да бъде заплатена съвсем всяка услуга.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР