Според най-добрите ни теории, ако се върнем назад във времето,

...
Според най-добрите ни теории, ако се върнем назад във времето,
Коментари Харесай

Според физици вселената може да се е появила от черна дупка

Според най-хубавите ни теории, в случай че се върнем обратно във времето, преди към 13.8 милиарда години, ще стигнем до тъй наречените сингулярност – извънредно плътна, гореща и енергийна точка, където законите за пространството и времето стопират да работят.

Въпреки опитите си ние не можем да ”надникнем ” оттатък тази сингулярност с цел да разберем какво е отключило раждането на Вселената. Но знаем единствено за един различен образец на сингулярност и това са черните дупки. И може да се окаже, че двата обекта имат доста повече общи неща, в сравнение с се е считало до момента.

Колкото и необикновено да звучи, само че съгласно физика Итън Сийгъл, от математическа позиция, няма причина Големият Взрив да не е бил резултат от колапсирането на звезда в черна дупка в границите на различен четиримерен свят.

Всъщност тази концепция е била издигната като догадка от теоретични физици в известния Периметър Институт към университета Уотърлу в Канада през 2014 и макар най-хубавите опити на доста физици до момента да я опровергаят никой не е съумял.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР