Според Националния съюз на земеделските производители от 60 000 сезонни

...
Според Националния съюз на земеделските производители от 60 000 сезонни
Коментари Харесай

Британците Ще Плачат С Горчиви Сълзи За Българските Работници След Брекзит!

Според Националния съюз на земеделските производители от 60 000 сезонни служащи в региона предходната година, едвам 1% са британци.

Огромното болшинство идва от Източна Европа, изключително България и Румъния. Докато Англия е част от Европейския съюз, вратите й са необятно отворени за " свободното придвижване " на работна мощ, в това число тези сезонни земеделци, които идват в продължение на четири или пет месеца, получават възнаграждение в английски лири и се завръщат у дома за зимата. Но защото Англия се готви да напусне Европейски Съюз, като постави завършек на свободното придвижване, земеделските производители започнаха да се паникьосват:

Кой ще избере реколтата през идната пролет? Вече дефицитът на работна ръка, породен от икономическите промени, е довел до гниене на хиляди тонове ягоди, създавани по най-високи технологи. Жакди Грийн, основен изпълнителен шеф на кооперацията на производителите на плодове от " Бери Гардънс ", отбелязва 30-40% дефицит на труд тази година. По време на акцията за Брекзит през 2016 година безпокойството във връзка с всеобщата миграция беше от първостепенно значение, подхранвано частично от изказвания, че да вземем за пример милиони мюсюлмани ще дойдат незабавно щом Турция се причисли към Европейски Съюз.

(Турция не е в съюза и няма вероятността да се причисли в обозримо бъдеще.) Критиците на Брекзит обаче настояват, че Англия обезверено се нуждае от задгранични служащи - освен " най-хубавите и най-блестящи " в региона на финансите, техниката и медицината, които към момента могат да бъдат обезпечавани, само че тези, които почистват хотелските стаи в Брайтън, и берат домати в Норфолк. Ако надалеч по-малко служащи идват от Европа, тези работни места ще би трябвало да бъдат заети от британци - които не наподобяват доста запалени за сходна работа - или да бъдат контрактувани от Беларус или Непал или от Филипините. В предишното Англия имаше такава скица за задгранични фермери, само че тя бе анулирана - и в този момент има възходящи апели да се рестартира.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР