Според нас МВР си свърши работата по време на протестите

...
Според нас МВР си свърши работата по време на протестите
Коментари Харесай

След сигнали за полицейски произвол на протестите: Превишили ли са униформени правомощията си?

Според нас Министерство на вътрешните работи си свърши работата по време на митингите в София. Това разяснява в студиото на „ Здравей България ” на Нова тв Валентин Попов, ръководител на Синдиката на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Той посочи, че в случай че е имало превишаване на правата, това се открива по съответния ред.

Не можем да толерираме превишаване на пълномощия от страна на наши сътрудници. Това е неприемливо. За такива обстановки чиновниците на Министерство на вътрешните работи носят отговорност ”, сподели той.

Според него боди камерите се употребяват в огромна степен, с цел да се търсят благоприятни условия да се санкционират чиновници. Валентин Попов разяснява и видеото, в което се твърди, че има полицейско принуждение над жител по време на митингите в столицата. По думите му това би трябвало да се откри след следствие по случая. „ Колегите, които са били на терен могат да бъдат идентифициране. С присъдите и оценките не би трябвало да се бърза ”, добави той.

„ Проблемът в Министерство на вътрешните работи не е един, той е сложен. Министерство на вътрешните работи се нуждае от дълбока промяна. В плана за държавен бюджет плануваните разноски за Министерство на вътрешните работи са в размер на 19 млн. лв., което е нищо. Няма планувано увеличение на заплатите ”, сподели Валентин Попов. Той добави, че в края на седмицата ще се организира национална конференция, в която ще бъде разискван въпросът и ще се вземат съответните решения. Попов добави, че е допустимо да се стигне до митинги в системата. Според него средствата няма да стигнат до на никое място.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР