Според написаното в румънски медии в страната ще започне и

...
Според написаното в румънски медии в страната ще започне и
Коментари Харесай

Йодни таблетки на населението раздава Румъния от следващата седмица

Според написаното в румънски медии в страната ще стартира и осведомителна акция.

Новината идва на фона на войната в Украйна и терзанията от нова нуклеарна злополука. Под контрола на съветските войски продължава да е АЕЦ " Чернобил " - централата, аварирала през 1986 година Днес Украйна прикани Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да разгласи специфична зона за сигурност за централата, която да поеме контрола над региона.

" Що се отнася до нуклеарната сигурност, безотговорните и непрофесионални дейности на съветската войска съставляват сериозна опасност освен за Украйна, само че и за още стотици милиони европейци. Затова призоваваме Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да вземе своевременни ограничения за демилитаризация на зоната на отчуждение към Чернобилската АЕЦ и да разположи специфична задача на Обединените народи “, сподели украинският вицепремиер Ирина Верешчук.

“Виждате, че наоколо до границите на Румъния се води въоръжен спор. Има и групов спомен за случая от 1986 година в Украйна и е обикновено органите на публичното опазване на здравето да реагират бързо и да намерим решение за всеки случай, който може да възникне по отношение на тази нуклеарна зона, без никакво терзание ", сподели здравният министър на Румъния.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР