Според Надежда Ковачева самото управление на превозно средство след употребата

...
Според Надежда Ковачева самото управление на превозно средство след употребата
Коментари Харесай

Близките на Милен Цветков ще обжалват присъдата на Кристиан Николов

Според Надежда Ковачева самото ръководство на транспортно средство след използването на неразрешени субстанции е съзнателно закононарушение

Софийският апелативен съд удостовери 9-годишната присъда на Кристиан Николов за гибелта на журналиста Милен Цветков на Великден преди две години.

„ При злополуката няма опит за прекъсване, за маневра. Самият обвиняем споделя, че на предходния светофар е възприел аления забранителен сигнал и без значение от това от 40 км/час доближава до 100 км/час “.

Това разяснява в „ Тази заран “ по Надежда Ковачева, юрист на дъщерята на Милен Цветков и добави, че присъдата ще бъде обжалвана.

„ От дейностите му може да се стигне до умозаключение, че той е имал за цел да мине на алено през колите и пешеходците, които е възприел – това не може да бъде непредпазлива форма на виновност, тъй като при несъобразителност няма цел. Само при умишлените има цел “, посочи юристът.

„ Ние сме страна в процеса и не може да не съобразим, че трима съдии в Апелативния съд, двама съдии в Градския съд и трима правосъдни заседатели одобряват, че закононарушението е осъществено при непредпазлива форма на виновност “, уточни Ковачева.

Според нея самото ръководство на транспортно средство след използването на неразрешени субстанции е съзнателно закононарушение.

„ Кристиян Николов не признава, че умишлено е употребявал опиати, само че признава авторството на действието “, напомни тя.

„ Подсъдимият, в случай че беше заведен в един институт по правосъдна медицина, щеше да бъде проучен изцяло. Установяване единствено на субстанции в кръвта и урината не е задоволително “, изясни Ковачева и посочи, че в случай че се удостовери присъдата от 9 години отнемане от независимост, от нея ще бъдат приспаднати годините под домакински арест.

„ При положително държание и условно предварително освобождение може да лежи половината от тези 9 години. Ние не апелираме размера на наказването. Ние желаеме да създадем казус и да наложим нашето схващане, че закононарушението е осъществено при предумисъл. Ако Върховният съд се произнесе по този въпрос, ще стане ясно какво се случва, когато си управлявал транспортно средство след приложимост на опиати и си предизвикал гибел “, безапелационна е Надежда Ковачева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР