Според Мицкоски този Договор е бил източник на всички проблеми

...
Според Мицкоски този Договор е бил източник на всички проблеми
Коментари Харесай

Скопската опозиция организира референдум за анулиране на Договора за приятелство с България

Според Мицкоски „ този Договор е бил източник на всички проблеми за Македония и дава мотив България да има максималистични претенции и позиции “ по отношение на РСМ. Решението за организирането на референдума е взето от Изпълнителния комитет на ВМРО-ДПМНЕ. От партията оферират следния въпрос: Дали подкрепяте анулирането на Ратификацията на Договора за другарство и добросъседство сред РМ и Република България, който е оповестен в Държавен вестник 12/2018 от 18.01.2018 година?

 

Мицкоски заяви още, че в най-кратки периоди ще бъдат събрани нужните 150 000 подписа за провеждането на „ наложителен референдум “. „ Партията ще призове за отменяне на този Договор и по този метод ще бъде отстранено и настояването за смяна на учебниците, оспорването на езика, историята, културата и така нататък “, сподели той, представен от БГНЕС.

 

Според него „ ВМРО-ДПМНЕ подкрепяло интеграцията на Македония в Европейски Съюз, само че не и асимилацията, смяна на историческите обстоятелства и обезличаването на идентичността “. Мицкоски прикани „ властта да разреши на народа да се произнесе по този въпрос и по този метод да се постави завършек на рекета, натиска и спирачките от страна на България “. „ Ако ръководителят на Народното събрание Талат Джафери дефинира тази самодейност като незаконосъобразна тогава ние ще предприемем други стъпки “, сподели още Мицкоски.

 

Веднага след решението на ВМРО-ДПМНЕ от ръководещата партия на премиера Димитър Ковачевски Социалдемократическият съюз /СДСМ/ оповестиха, че „ самодейност против Европейски Съюз няма да получи поддръжка даже от опозиционните партии, а мненията в самата ВМРО-ДПМНЕ са разграничени “ по този въпрос. Според СДСМ „ самодейността за референдума е персонално решение на Мицкоски, с цел да резервира мястото си във ВМРО-ДПМНЕ “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР