Според министър-председателя на Косово Рамуш Харадинай властите в Прищина са

...
Според министър-председателя на Косово Рамуш Харадинай властите в Прищина са
Коментари Харесай

Харадинай: Косово няма какво повече да даде на сръбското малцинство

Според министър-председателя на Косово Рамуш Харадинай управляващите в Прищина са подсигурили на сръбското малцинство в страната задоволително конституционни права и няма какво повече да им дадат, отбелязва скопското електронно издание „ Нова Македония “.
Харадинай направи съответното изказване по телевизия Т7 в отговор на молба да разяснява настояването на сръбския президент Александър Вучич за отстъпки от страна на Косово, с цел да се стигне до „ решение за окончателния статут на провинцията ".
„ Сърбите в Косово се употребяват с привилегиите, които са основани особено за тях “, акцентира Харадинай, допълвайки, че „ не се прави оценка вярно това, което Косово е дало за сръбската общественост ".
Косовският министър председател приказва и за подхванатите дейности за трансформиране на Косовските сили за сигурност (КСС) в войска, съобщи Фокус.
Харадинай изрази убеденост, че ще успее да извърши трансформацията, на която се опълчват депутатите от сръбската общественост, както и някои интернационалните представители в Прищина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР