Според министър на енергетиката Герман Галушченко, украинският ток е помогнал

...
Според министър на енергетиката Герман Галушченко, украинският ток е помогнал
Коментари Харесай

Украйна спира износа на ток заради ракетните обстрели

Според министър на енергетиката Герман Галушченко, украинският ток е оказал помощ на Европа да размени съветския газ

Украйна приключва износа на електрическа енергия поради ракетните обстрели на енергийни обекти. Това се споделя в изказването на украинския министър на енергетиката Герман Галущенко, оповестено във ведомствената страница във Фейсбук, оповестява.

„ Днешните ракетни обстрели, които повредиха производството на топло- и електрическа енергия, принуждават Украйна да предприеме прекъсване от 11 октомври 2022 година на експорта на електрическа енергия, с цел да стабилизира личната си енергоистема “, изясняват от министерството.

Украинският ток, който изнасяхме след синхронизирането към Европейски Съюз и обособени линии към Молдова и Полша, оказа помощ на Европа да размени съветския газ и да резервира стабилността на европейската енергийна система.

Дори след прекъсването на Запорожската АЕЦ, която е под съветска окупация повече от 7 месеца, Украйна извърши отговорностите си към европейските сътрудници по експорт на електрическа енергия.

Но днешният ракетен обстрел, който удари топлогенерацията и електрическите подстанции, принуждава Украйна да спре износа на електрическа енергия от 11 октомври 2022 година, с цел да стабилизира личната си енергийна система

" Именно износът на ток от Украйна оказа помощ на Европа да понижи потреблението на съветски енергийни запаси. И по тази причина Русия унищожава енергийната ни система, убива самата опция за експорт на ток от Украйна “, добавя енергийният министър Герман Галущенко.

Заради вероятния дефицит на електричество след съветските офанзиви в понеделник, министерството на енергетиката на Украйна прикани жителите да понижат потреблението на електрическа енергия сред 17:00 и 23:00, като през това време заобикалят да пускат перални машини, ютии, радиатори, съдомиялни машини и прахосмукачки.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР