Според мениджърския екип на Nokia, причината е забавеното изграждане на

...
Според мениджърския екип на Nokia, причината е забавеното изграждане на
Коментари Харесай

Nokia предупреди за предстоящи съкращения на персонал

Според мениджърския екип на Nokia, повода е забавеното създаване на 5G мрежата, както и инфлацията, принудила потребителите да понижат разноските си. Компанията възнамерява до 2026 година да понижи и своите разноски с до Евро 1.2 милиарда, съкращавайки сред 9 000 и 14 000 от своите 86 000 чиновници по целия свят, заяви Военновъздушни сили.

От друга страна, с цел да напредне в облачния бранш и изкуствения разсъдък, Nokia би трябвало да направи „ обилни вложения в мрежи с усъвършенствани благоприятни условия “, сподели в изказване представител на компанията.

Той акцентира, че компанията е изправена пред „ мъчно бизнес решение “, само че прави „ нужна стъпка за пригаждане към пазарната неустановеност в отбрана на дълготрайната доходност и конкурентоспособност.

Относно детайлностите, представителят изясни: " Имаме извънредно надарени хора и ще подкрепим всеки обиден. Сега започваме съвещания за първичните понижения на личния състав, а окончателните съкращения ще се решат единствено след деликатно обсъждане и ще зависят от развиването на търсенето на крайния пазар “.

По-рано тази седмица...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР