Според лидера на новината, че България е продала 14

...
Според лидера на  новината, че България е продала 14
Коментари Харесай

Костадинов: Новината, че България е продала Су-25 на държави от НАТО и те са се оказали в Украйна, не отговаря на истината


Според водача на " " новината, че България е продала 14 самолета Су-25 на страни членки на НАТО и те са се оказали в Украйна, не дава отговор на истината.

Думите му са в отговор на въпрос на публицисти в Народното събрание. Информацията пристигна от агенция " Блумбърг ", която публикува разбивка на главните оръжейни системи, които Украйна е получила. В листата на организацията се загатват 14 щурмови самолета съветско произвеждане Су-25, които страни членки на НАТО са закупили от България и които са били доставени на Украйна.

Министерството на защитата не е продавало и/или предоставяло на страни от НАТО самолети Су-25, предопределени за Украйна, подчертаха от пресцентъра на ведомството.

В отговор на въпрос по отношение на информацията на " Блумбърг ", ръководителят на " " разяснява, че това е безусловно несериозно, това са самолети.

" При изискване, че имаме малко повече от 25 летящи самолета от всевъзможен вид, не приказваме единствено за изтребителите МиГ-29, в случай че трябваше да дава отговор това нещо на истината, нали се сещате, че това трябваше да е осъществено в някаква извънредно грандиозна загадка интрига, каквато в нашата страна не е допустимо да се случи. Така че несъмнено тази вест не дава отговор на истината ", сподели той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР