Според изследване, представено на 71-вата годишна научна сесия на Американския

...
Според изследване, представено на 71-вата годишна научна сесия на Американския
Коментари Харесай

До три чаши кафе на ден удължават живота ни

Според проучване, показано на 71-вата годишна научна сесия на Американския лицей по кардиология, пиенето на 2 до 3 чаши кафе дневно освен понижава риска от сърдечни болести и неточен сърдечен темп, само че и усилва продължителността на живота.

" Тъй като кафето може да усили сърдечната периодичност, някои хора се тормозят, че пиенето му предизвиква или изостря сърдечните проблеми. Така се роди общата здравна рекомендация да се пие по-малко кафе. Но нашите данни демонстрират, че не можете да се откажете от ежедневната консумация на тази напитка “, споделя Питър Кистлър, началник на проучването.

Той и неговият екип са употребявали данни от базата данни BioBank в Обединеното кралство, която съдържа здравна информация за повече от половин милион души, проследени в продължение на минимум 10 години. Изследователите следили резултатите от пиенето на 1 до повече от 6 чаши кафе дневно.

В първото изследване били включени хора без сърдечни болести. Учените стигнали до извода, че пиенето на 2 до 3 чаши кафе дневно се свързва с най-голяма изгода, с 10-15% понижение на риска от коронарна болест на сърцето, сърдечна непълнота, нарушавания на сърдечния темп или гибел заради каквато и да е причина. Най-нисък риск от инсулт или гибел, обвързвана със сърцето, има измежду тези, които пият по една чаша кафе дневно, написа в. " Труд ".

Във втория опит взели участие хора със сърдечно-съдови болести. Учените поучават да не се усилва броят на чашките (2 до 3), изключително в случай че това провокира безпокойствие и дискомфорт. Хората с предсърдно мъждене са имали 20% по-нисък риск от гибел спрямо тези, които не са пили кафе.

В третия опит учените изследвали връзката сред използването на разнообразни типове кафе (разтворимо, смляно, с кофеин и без) и развиването на сърдечно-съдови болести. Те открили, че рискът от аритмия, атеросклероза, инсулт или сърдечна непълнота не зависи от типа кафе.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР