Според хронограмата на Централната избирателна комисия всички кандидати за президент

...
Според хронограмата на Централната избирателна комисия всички кандидати за президент
Коментари Харесай

Възможна е по-голяма активност сред българите в чужбина на вота

Според хронограмата на Централната изборна комисия всички претенденти за президент вицепрезидент, както и за народни представители би трябвало да са регистрирани до 12 октомври. На 14 ноември избираме депутати и президент и вицепрезидент.

„ Наистина ни би трябвало мъдрост, с цел да има смисъл от тези избори “, сподели пред БНР Мария Спирова, която живее във Англия.

По думите ѝ може да се чака да има по-голяма интензивност измежду сънародниците ни във Англия и в други страни в Европа на идните парламентарни и президентски  избори.

„ Големият проблем на изборите в чужбина е, че те се изнасят от локални елементарни жители, които по никакъв метод не са институционално ангажирани или по различен метод да го вършат това. Правят го от положителната си воля “, добави Спирова.

Тя разяснява, че машинното гласоподаване лимитира нарушаванията при провеждането на изборите. Според нея, в случай че има проблем със зареждането на програмен продукт на машините, би могло да се гласоподава с хартия.

Във връзка с оповестения нов политически план от някогашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, Спирова сподели:

„ Аз считам, че това е проблем - насочването на политически планове към съответен сегмент от българското общество, който е на процедура минимум политизиран, тъй като има минимум конфликт с проблемите, които има в България. Колебая се дали това е рационална тактика “.

Мария Спирова е приключила „ Културология в Софийския университет, специализира публицистика в Итака Колидж, Ню Йорк и редакцията на Нешънъл Джиографик във Вашингтон. Работила е като публицист в Българска телеграфна агенция, Капитал и Glamour. Завършва магистратура по криминология в Оксфорд.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР