Според говорителя на Националната следствена служба Ивайло Ангелов, в склада

...
Според говорителя на Националната следствена служба Ивайло Ангелов, в склада
Коментари Харесай

В Арсенал са се взривили около 1,5 тона капсул-детонатори, може да е умишлено

Според представителя на Националната следствена работа Ивайло Ангелов, в склада на цех 4 в " Арсенал " тази заран са се взривили сред 1 и 1,5 тона капсул-детонатори. Те били нова продукция, което изключвало причина за гърмежа да е разяждане.

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов сподели пред публицисти, че се работи по всички вероятни хипотези, измежду главните версии била и тази, че гърмежът може да е провокиран съзнателно. По-рано изпълнителният шеф на " Арсенал " инж. Николай Ибушев разгласи публично, че " гърмежът в склада е станал самопроизволно, а в помещението е нямало служащи ". В това е бил и огромният шанс - в случай че в склада е имало хора, при толкоз мощен гърмеж те са нямали късмет да се спасят. До момента проверяващите не са разкрили следи от видеонаблюдение на мястото на случая.

Пострадалите, въпреки и леко, са били в прилежащи пространства в радиус 60-70 метра от склада, които също са наранени от взривната вълна. Порезните им рани са от счупени стъкла и разрушена дограма на прозорците в пространствата, където са били служащите.

Взривилият се склад и продукцията от капсул-детонатори в него са изцяло унищожени, на тяхното място в този момент има дълбока яма, настояват очевидци. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР