Според г-жа Фрейзър, първоначалните констатации на Ofcom са, че придобиването

...
Според г-жа Фрейзър, първоначалните констатации на Ofcom са, че придобиването
Коментари Харесай

Придобиването на Telegraph може да „работи срещу обществения интерес“, казва Ofcom, докато разследването навлиза във фаза 2

Според госпожа Фрейзър, първичните констатации на Ofcom са, че придобиването на медийните марки от Подкрепеният със 75% Абу Даби капиталов фонд, наименуван RedBird-IMI, може да „ работи против публичния интерес, като има поради посочените съображения за публичен интерес “.

Купувачите са 75% финансирани от Обединените арабски емирства вицепрезидент Шейх Мансур, до момента в който някогашният президент на CNN Джеф Зукър също стои зад договорката.

Потенциалният притежател „ може да има тласъка да повлияе на [Telegraph] по метод, който евентуално би могъл да работи против публичния интерес в Обединеното кралство посредством повлияване на точното показване на новините и свободното изложение на мнение “, сподели госпожа Фрейзър.

Спорът за това кой ще има Telegraph спря, откакто министри оповестиха, че не разрешават на непознати държавни управления да имат английски вестници.

Дали регулаторите утвърждават придобиването или не, евентуално е без значение като ново законодателство.

Но госпожа Фре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР