Според Еуджен Томак най-реалистичният срок е поне две години“Румъния няма

...
Според Еуджен Томак най-реалистичният срок е поне две години“Румъния няма
Коментари Харесай

Румънски евродепутат: Страната ни няма никакъв шанс да влезе в Шенген през 2023 г.

Според Еуджен Томак " най-реалистичният период е най-малко две години “

Румъния няма никакъв късмет да влезе в Шенген през 2023 година, съобщи в изявление за Радио Франс интернасионал (RFI) водачът на румънската партия „ Народно придвижване “ (PMP) и народен представител в Европейския парламент Еуджен Томак. По думите му държавното управление в Букурещ би трябвало да обмисли да сезира Съда на Европейския съюз.

„ Абсолютно съм уверен, че през 2023 година нямаме късмет. В програмата на шведското председателство на никое място не е залегнало разширението на Шенген като приоритет. А след Швеция председателството поема Испания, където през декември предстоят избори. Не виждам по какъв начин държавно управление, което навлиза в предизборна акция, ще постави като приоритет в дневния си ред разширението на Шенген. Знаем и, че както Испания, по този начин и Италия са мощно подложени на критика за метода, по който ръководят южната граница на Европейски Съюз. 2024 пък е годината на европейски парламентарни избори. Шенген още веднъж няма да бъде тематика в дневния ред на страните членки, тъй като популистите автоматизирано ще кажат, че в случай че Шенгенското пространство се разшири, отново ще дойдат повече мигранти. Именно заради тази причина считам, че най-реалистичният период е най-малко две години “, разяснява евродепутатът. 

Според Еуджен Томак Европейската комисия е тази, която дефинира дали дадена страна дава отговор на критериите на шенгенското законодателство и дали би трябвало да се причисли, а не Съветът на Европейския съюз.

„ Имам съществени запаси по отношение на коректността на оценките на Виена и по тази причина би трябвало да използваме всички принадлежности, които Европейски Съюз предлага, с цел да реализираме правдивост “, добавя румънският евродепутат.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР