Според експертни оценки на ЕС, руската инвазия в Украйна е

...
Според експертни оценки на ЕС, руската инвазия в Украйна е
Коментари Харесай

ЕС: Бойните действия в Украйна преминаха към фаза „война до изтощение“

Според експертни оценки на Европейски Съюз, съветската инвазия в Украйна е минала към фаза „ война до безсилие “, заяви Дойче веле с позоваване на почитан източник в структурите на Европейския съюз.

" Смятаме, че в този момент фактически се води война на до безсилие и този спор ще продължава ", показва европейският представител.

Той обаче отхвърля да предвижда какъв брой дълго ще продължат бойните дейности.

" Решаваща на бойното поле ще бъде способността да се поддържа равнището. Затова едно от главните провокации в този момент е да разберем коя от страните първа ще изпита компликация при попълването на запасите си, боеприпасите, ресурсите, армията си, с цел да е в положение да се опълчва на врага си. Дали това ще е Русия или Украйна. " – счита събеседникът.

Той акцентира, че предвид на това Европейски Съюз ще продължи да дава помощ на Украйна.

" Европейски Съюз ще приспособява поддръжката си към този евентуално нескончаем спор. Сега приоритет за страните-членки на Европейски Съюз е да намерят метод да отговорят на потребностите на Украйна. А както знаете, те са главно от тежко въоръжение. " – споделя още представителят на Европейски Съюз.

Европейският съюз ще отдели още 500 млн евро за оръжия за Украйна. По-рано през днешния ден висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел предложи да се отделят още 500 млн евро за оръжия, по този начин общата сума на помощта ще доближи 2 млрд евро.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР