Според експерти, един от вариантите за контрол върху работещите затворници

...
Според експерти, един от вариантите за контрол върху работещите затворници
Коментари Харесай

Електронните гривни за затворниците още са само добро пожелание

Според специалисти, един от разновидностите за надзор върху работещите пандизчии са електронните гривни. Те обаче към момента не са влезнали в приложимост.

250 гривни ще управляват част от нарушителите у нас, само че... след месеци. Освен това, по неофициална информация, едвам 50 от гривните са планувани за пандизчии, пуснати в по-лек режим.

„ От 3 години все не се купуват от Главната дирекция " Изпълнение на наказванията ". В петък разбрах, че са закупени, само че към момента се монтират”, разяснява някогашният зам.-министър на правораздаването Димитър Бонгалов.
Хванаха беглеца от Ловешкия затвор Борис Иванов стигнал до гарата в Летница
След четири години и половина в пандизите в Бургас и София за данъчни закононарушения, Румен Кузманов има наблюдения от първо лице за това по какъв начин се излиза на работа: „ Това е по преценка на инспектора по обществена активност - той би трябвало да реши риска на този, който излиза на външен обект”.

Според Бонгалов сходна „ необятна субективна свобода” основава опасности за корупция: „ Витае тоя дух: Трябва да платите, с цел да отидете на работа, да ви сменят режима или да минете на предварително условно освобождаване”.

В следствие на bTV за Бургаския затвор в края на предходната година някогашни пандизчии също описаха за идентични схеми.
По тематиката работиха Лора Стаматис и Росен Цветков
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР