Според едно от изследванията, резултатът от популярните PCR тестове често

...
Според едно от изследванията, резултатът от популярните PCR тестове често
Коментари Харесай

Коварството на тестовете за коронавирус

Според едно от проучванията, резултатът от известните PCR проби постоянно е негативен, въпреки хората да са инфектирани. Погрешните резултати се срещат изключително постоянно при осъществяването на теста в първите дни след заразяването, написа немското издание Süddeutsche Zeitung. 
В проучването, оповестено в научното списание  Annals of Internal Medicine учените от университета Джонс Хопкинс предупреждват, че потреблението само на PCR проби за определяне на ковид не е изключително дейно. Специалистите са анализирали седем проучвания, които са включвали резултатите от 1,3 хиляди теста. Според разбора, най-малко 20% от тестванията са дали негативен резултат, който се е оказал погрешен. В реалност пациентите са били инфектирани, което от доказано от последващи позитивни проби. Освен това при някои хора, които сякаш не са били инфектирани са открити антитела към вируса.Учените допълват, че огромна роля в достоверността на тестванията играе времето за взимане на проби. В първите три дни от заразяване е съвсем невероятно да се откри вирус от вида Sars-CoV-2. Взетите рано разбори са на практика безполезни.
Намазките, взети на четвъртия ден след заразяването, в 2/3 от случаите също са давали неправилен резултат. На петия ден, когато нормално се появяват първите признаци 40% от резултатите към момента са били неправилни.
Делът на неправилните резултатите пада до 20% на осмия ден и по-късно последователно понижава. Независимо от това, че тези процентни данни не дават ясна картина, то тях може да се направи извод, че пробите би трябвало да се взимат на осмия ден, т.е. три дни след появяването на първите признаци . Но и тогава тестванията не са изключително сполучливи.
Причина за това може би е в метода на взимане на тестът, което не е направено задоволително добре. Възможно е също, някои хора да имат малко вируси в региона на носоглътката.
Авторите на проучването предизвестяват, че не трябва да се изключва съществуването на зараза единствено въз основа на негативен резултат от теста. Особено в случай че заразяването е евентуално по отношение на това, че пациентът е бил контактен със инфектирани или към този момент има типични признаци. В изследването не е изследвано какъв е делът на неправилно позитивните резултати. Според актуалните данни лъжливата паника се среща извънредно рядко.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 2 юни
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР