Според една от водещите норвежки организации за оказване на пътна

...
Според една от водещите норвежки организации за оказване на пътна
Коментари Харесай

Норвежката статистика показва, че електрическите автомобили имат значително по-малко проблеми със запалването през зимата

Според една от водещите норвежки организации за оказване на пътна помощ обичайните коли с мотори с вътрешно горене, които разчитат на класическите оловно-киселинни батерии, имат доста повече проблеми при пускане в студения климат. По норвежките пътища всеки четвърти автомобил към този момент е електрически автомобил, тъй че към този момент са насъбрани сигурни статистически данни.

През първите девет дни на тази година в Норвегия към този момент са регистрирани 34 000 повиквания за пътна помощ, като единствено 13% от колите с проблеми със запалването са били електрически. Като се има поради делът на електрическите транспортни средства в структурата на норвежкия авто парк, който доближава 23 %, излиза наяве, че в това отношение електрическите автомобили са съвсем два пъти по-надеждни от колите с мотор с вътрешно горене. Важно е обаче да се вземе поради и фактът, че автопаркът от транспортни средства с електроцентрали, работещи с изкопаеми горива, е относително по-стар от автопарка от електрически автомобили, които се употребяват от малко време. Особено като се има поради, че електрическите коли употребяват заряда на тяговите акумулатори за зареждане на задвижващата система и нормално се нуждаят от обособена 12-волтова батерия за поддръжка на бордовите системи. В актуалните електрически автомобили тя се зарежда от тяговата батерия, в случай че зарядът ѝ спадне до сериозно равнище.

Норвежката статистика е в действителност забавна и демонстрира, че в доста студеното време електрическите автомобили палят доста по-лесно и са по-надеждни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР