Според древните хиндуистки текстове, Любовта се проявява по два начина:Първият

...
Според древните хиндуистки текстове, Любовта се проявява по два начина:Първият
Коментари Харесай

Страстна или безусловна любов

Според античните хиндуистки текстове, Любовта се демонстрира по два метода:

Първият е любовта, която идва от Свадищана чакра, енергийният център, който се намира в региона на половите органи. Тази обич се ражда от нашите стремежи, пристрастености, упования, желанието да получим наслаждение.
Вторият е любовта, която извира от Анахата чакра, центърът в региона на физическото ни сърце. Това е онази безусловна обич, която съществува в нас, без да й и нужна причина, изискване, доказателство и каквото и да е друго. Тя блика от нас, излъчваме я, тя се ражда и живее в нас.

Как се демонстрират:

При първият вид обич, ние буйно желаем другия толкоз мощно, че построяваме живота си към него. Така незабелязано нашето благополучие се дефинира от индивида, който обичаме. Какво се случва тогава в една връзка, започваме да звъним непрекъснато, да пожелаваме, да завладяваме другия, да желаеме той да постъпва по метода по който на нас ни е угодно, чакаме той да удовлетвори всички наши стремежи, търсим щастието си от някой различен, от вън. А когато не го получим страдаме и си мислим, че не ни обичат, че не ни върви с сътрудниците и още какви ли не обвинявания хвърляме върху ориста.

А какво се е получило в действителност.

Намерили сме метод да задоволим желанията си, което ни е направило краткотрайно щастливо и всеки ден си търсим дозата благополучие. Това ни е привързало и ние сме изцяло подвластни. Но привързването не е обич, а метод да удовлетворявам желанията си.

Аналогично, когато всеки ден отиваме на работа, минавайки около сладкарница си купуваме парче торта. С времето, толкоз доста привикваме всекидневно да си хапваме вкусна торта, че когато минем и нея я няма, ние се разочаваме. Нашето благополучие за деня го няма и евентуално денят ни по никакъв начин няма да е прекрасен. Изградили сме си табиет и си го търсим.

Нужно е да осъзнаем, че щастието зависи от нас самите, от метода по който възприемаме обстановките, а не да дефинираме насладата си от едно парче торта. Добре е да знаем, че можем със и без нея. Независимо дали я има или няма, ние се усещаме еднообразно добре. Просто одобряваме това и продължаваме напред, изпълнени, щастлви и удовлетворени.

Това става доста мъчно, когато имаме небалансирана Свадищана чакра и градим щастието си върху желанията си.

НЕ МОЖЕМ ДА КОНТРОЛИРАМЕ ВЪНШНИЯ СВЯТ, НО МОЖЕМ ДА КОНТРОЛИРАМЕ СЕБЕ СИ Пожарна охрана ОТНОШЕНИЕ НА ВЪНШНИТЕ ОБСТОЯТЕЛСТВА.

Тук идва разликата с Безусловната Любов.

Любовта на Анахата чакра е тиха, отдаваща без упования, без условия, тя извира от нас без значение, къде е тортата. Има ли я.., няма ли я.., с повече шоколад ли е… или е малко вкисната тъкмо днес… Това за любовта без условия няма никакво значение.

Анахата обича надълбоко, не чака, подарява, отдава…! Когато имаме уравновесена Анахата ние живеем в обич, душата ни се радва, от нас блика светлина. Такива хора са доста мечтани и нормално, нямат проблем с парчето торта.

Помислете си за вашата обич. Обсебвате ли хората към вас или им позволявате да живеят, такива каквито са. Отдавате ли любовта си без операции, без секрети и скрити стремежи, привързани ли сте или просто обичате абсолютно.

Чрез Аделина Кирилова

Инфо: https://5itagor.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР