Според древните египтяни всяка жена носи в себе си част

...
Според древните египтяни всяка жена носи в себе си част
Коментари Харесай

Каква жена си, според египетския хороскоп

Според античните египтяни всяка жена носи в себе си част от характера на даден господ или богиня, написа highviewart.com. Кой или коя е твоята, можеш да схванеш в този момент, като проследиш египетския зодиак и сравниш датата си на раждане.

Анубис (18 февруари – 2 март)

Анубис е богът на мъртвите и арбитър на всички богове. Дамите, родени под покровителството на Анубис, се отличават с извънредно изострен разум. За тях разногласието е метод на развлечение. Способни са да затворят устата и на най-устатия конкурент, и то без особени старания. Обикновено дават тип на сурови и властни дами, само че единствено най-близките им знаят какво се крие зад това. Когато преценяват, че си заслужава, дамите, родени през този интервал, са подготвени да извърнат света, с цел да потвърдят всеотдайността и любовта си.

Упес (3 март – 19 март)

Тя е е богиня на пламъка, който унищожава враговете на боговете. Изобразявана е като жена със змия на главата. Дамите, родени под нейното застъпничество, са интелигентни, усмихнати, отзивчиви и обичливи… До момента, в който някой не ги настъпи! Тогава става ужасно! Колкото и да не обичат да си демонстрират рогата, тези девойки, ще ви изумят с твърдата си ръка, щом чашата прелее. А това, което най-вече ненавиждат, е да бъдат подложени на критика и недооценявани.

Изет (20 март – 2 април)

Изет е богинята на магията, живота и верността. Дамите под нейна протекция са умни и мощни, само че и прекомерно прочувствени. Това постоянно им пречи да преценят трезво дадени условия. Склонни са да прибързват с решенията си както в работата, по този начин и в любовта. Въпреки всичко обаче, те имат необикновено мощен дух, който им оказва помощ да се изправят една минута по-бързо от всички останали, когато паднат. Не живеят в предишното, за тях има единствено настояще и бъдеще.

Ихи (3 април – 19 април)

Той е господ на музиката и настойник на същински надарените дами. Родените през този интервал имат освен изключителна заложба, само че и упоритост, поредност и разсъдък. Упорито преследват задачите си и съвсем постоянно ги реализират. Понякога са прекомерно директни, само че това е по този начин, тъй като ненавиждат подмолните игри и интригите. Мразят да отсрочват нещата във времето, те не мислят, не мечтаят, а работят. За тях поговорката “Желязото се кове, до момента в който е горещо ” важи с цялостна мощ.

Баст (20 април – 1 май)

Баст е богинята на насладата и веселието, която е изобразявана с глава на котка и с лира. Тя покровителства свободолюбивите дами, тези, които ние назоваваме опърничави.Тези девойки не обичат да следват правила, те са родени, с цел да ги разрушават. Следват единствено сърцето си и не понасят, когато някой се пробва да им подреди живота. Такива дами обаче, постоянно са нещастни в любовта, до момента в който не се намерят някои по-див и от самите тях… с който да изгорят.

Тот (2 май – 20 май)

Тот е богът на мъдростта. Той се счита и за един от най-верните доближени на Амон и основател на “Книгата на живота ”. Дамите родени под неговото застъпничество са извънредно умни. Те елементарно се приспособяват към всяка нова среда и бързо заемат позицията на водач. Всъщност, тези девойки, са родени да побеждават. Разсъждават задълбочено съвсем за всичко и откриват истини, които са невидими за близките.

Хонсу (21 май – 30 май)

Това е богът на луната и времето. Жените, родени през този интервал, имат две лица – ярко и мрачно. Обикновено имат нежни, миловидни черти, зад които обаче може да се крие същинска съдбовна жена. Те са властни, само че обективни. Не обичат да вършат взаимни отстъпки. Често влизат в разногласия, тъй като обожават да побеждават с ораторските си умения.

Бену (31 май – 20 юни)

Бену е господ на сътворението. Жените под неговото въздействие и отбрана не понасят да бъдат направлявани и надзиравани. Те са прекомерно свободолюбиви, с цел да могат да се впишат в някакви правила и граници. Тези девойки сами дефинират разпоредбите на играта. В живота си имат доста и разнообразни достижения, просто тъй като са пристрастени към риска.

Хатор (21 юни – 1 юли)

Хатор е богиня на небето. Дамите под нейно застъпничество са извънредно чувствителни и нежни създания. Те претърпяват света към себе си, способни са да се радват на красивото, да страдат по дребни мотиви, да демонстрират благотворителност, само че и мощни гневни прояви. Понякога са огромни песимисти, само че през множеството време са усмихнати хубавици, които безусловно имат вяра в положителното.

Нунет (2 юли – 21 юли)

Нунет е брачна половинка на бога на водния безпорядък – Нун. Те се считат за изначални божества, от които са произлезли останалите богове в Египет. Представителите на нежния пол, родени под тяхното въздействие, са много забавни персони. Надарени са с особена хубост и артистичност. Често оставят неправилно първо усещане за себе си, тъй като обичат да изненадват близките. Имат отлична преценка за всичко и са страхотни анализатори, и (ако пожелаят) манипулатори.

Озирис (22 юли – 2 август)

Той е богът на растенията, съзиданието, възраждането и законодателството. Дамите, родени под неговото застъпничество, са надарени с необикновен разсъдък. Обикновено са доста образовани и заемат високи позиции в службата. Те имат всички качества, нужни на една същински съумяла жена. Дори и ориста да им е изиграла неприятна смешка, те рано или късно ще получат своето отмъщение, тъй като са най-упоритите и амбициозни създания на планетата. За тях всяка фантазия е въпрос на време да се трансформира в действителност.

Птах (3 август – 22 август)

Птах е господ на животните, растителността, хората и техните творения: градове, занаяти, изкуства и храмове. Жените, родени през този интервал, са изключителни особнячки. Зад фасадата на самонадеяност, неучтивост и даже настъпателност те постоянно прикриват сантименталност и консервативност. Обожават да сменят маските си, само че рядко демонстрират същинското си лице. Тези дами са извънредно умни и хитри, което може би е и най-голямото им оръжие.

Тефнут (23 август – 30 август)

Това е богинята на влагата. Представителките на нежния пол, родени под нейното застъпничество са доста умни, само че и имат склонността да лъжат безсрамно. Те са отлични актриси, посредством, на което реализират всичките си цели. Без проблеми оплитат мъжете в мрежите си. Всички останали дами би трябвало да се учат от тях на върховен пилотаж по манипулиране и възпитаване на мъжа.

Амон Ра (31 август – 22 септември)

Както всички знаем това е богът на слънцето. Под неговата настойчивост са родени умни, съобразителни дами, отличаващи се с логика и паметливост. Те могат да бъдат положителни съветници, стига да изискат, защото постоянно избират да заемат позицията на странични наблюдаващи и да не се намесват в избрани обстановки или взаимоотношения. Справят се еднообразно добре и с домакинската работа, и със служебните си задължения. Мъжки девойки, които не обичат да мрънкат, а да работят сами.

Мут (23 септември – 1 октомври)

Мут е богинята на небето и жена на Амон. Родените под нейната звезда са доста чувствителни и нежни натури. Те елементарно се наскърбяват и не търпят подигравателни подмятания. Когато се разочароват то някой, просто го зачертават от живота си. В любовта това са жените-мечта. Могат да подлудят всеки мъж и да го трансфорат в собствен плебей вечно. Но тези дами работят с деликатност и внимание, те чудесно знаят къде е слабото място на мощния пол.

Хапи (2 октомври – 22 октомври)

Хапи е богът на река Нил. Той владее влагата и е сътворител на реколтата. Жените, родени под неговото застъпничество, могат да се нарекат потомките на Жана д’ Арк. Изключително смели девойки, които не се опасяват да споделят истината. Всъщност те ненавиждат лицемерите и интригантите.

Гор (23 октомври – 3 ноември)

Това е богът на небето. Той покровителства нежните дами, които не обичат да нарушават разпоредбите. Стриктни, правилни и доста почтени натури. Тези дами не си падат по мръсните игрички и не понасят безделниците. Винаги са ангажирани с някаква идея и преследват задачите си до дъно.

Себек (4 ноември – 21 ноември)

Себек е господ на водата и разливите на река Нил съгласно античните египтяни, които са го изобразявали с глава на крокодил. Представителките на нежния пол, родени под неговата настойчивост, сe отличават с доста мощна воля, честност и изключителна физическа устойчивост. На пръв взор наподобяват студени и безчувствени, само че в действителност са страхотни другари.

Сохмет (22 ноември – 30 ноември)

Бог Сохмет е един от бранителите на Египет. Жените, родени през този интервал, са доста смели, откровени и директни. Обикновено са отзивчиви и благи, само че се отнасят извънредно остро към подлеците. Не търпят някой да им споделя какво да вършат, те постоянно работят съгласно личните си правила.

Мафдет (1 декември – 20 декември)

Тя е богиня отмъстителка, която се въплъщава в облика на гепард. Символи на нейното господство са палка и нож. Дамите под нейното застъпничество се отличават с магнетизъм, сексапил и необикновен разсъдък. Те бeз никакви старания съумяват да завъртят главата на всеки мъж. Страхотни манипулаторки, които знаят къде са слабите места на мощния пол.

Непри (21 декември – 1 януари)

Бог Непри е обвързван с визиите на египтяните за задгробния живот. Жените, покровителствани от Непри, са упорити, мощни и имат мощна воля. Родени са, с цел да бъдат водачи. Най-големият им минус обаче е, че от време на време демонстрират последна безкомпромисност и не одобряват никакви препоръки.

Хнум (2 януари – 19 януари)

Хнум е господ на плодородието и е изобразяван като човек с глава на овен. Дамите под неговата настойчивост са прекомерно взискателни, както към себе си, по този начин и към близките. Те са любителки на красивото и изящното. Никога не биха си разрешили да наподобяват занемарени. За тях е въпрос на чест да имат колкото се може повече познания. Не толерират незнанието и нелепостта.

Сет (20 януари – 1 февруари)

Сет е господ на стихийните бедствия. Той покровителства непредсказуемите, мощните и буйни дами. Те могат да са извънредно привлекателни с качествата си, само че могат и да си печелят съперници заради властния си темперамент и устрема си да бъдат постоянно в центъра на вниманието. Но тези дами, без значение дали са позитивни или негативни персони, в никакъв случай не са безлични.

Маат (2 февруари – 17 февруари)

Тя е богинята на истината. Момичетата, родени под нейния знак, имат едно главно предписание в живота и то е в никакъв случай да не се предават. Всички останали би трябвало да взимат образец от тях, за това по какъв начин се става, когато паднеш. Тези дами са родени войни.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР