Според древна китайска легенда Луната е построена от много напреднала

...
Според древна китайска легенда Луната е построена от много напреднала
Коментари Харесай

Според древна китайска легенда Луната е построена от много напреднала човешка цивилизация

Според антична китайска легенда Луната е издигната от доста напреднала човешка цивилизация! В историята на човечеството са се популяризирали доста митове, свързани с луната. Сега ще разгледаме един античен текст по времето на династията Тан. Само за информация ще посочим, че династията Тан , с нейната столица Чанан, най-големият град в света по това време, се счита от историците за върхов интервал на китайската цивилизация, наред с династията Хан . Периодът Тан е златен век на китайската литература и изкуство.

В античната китайска книга от династията Тан „ Youyang Zazu ” е написано:

„ По време на ръководството на Уендзун (Wen Zong 809-840), Уанг Хексукай и по-малкият брат Шенг Ренбен отишли до планината Сонгшан и се изгубили. Пътуващите поискали инструкции от елементарен човек, почиващ в профил на пътя. В същото време мъжът бил запитан от кое място идва. Човекът споделил през смях:

Скъпи господа, знаете ли, че луната се състои от седем съкровища? Луната е като топка, празна е. Сиянието на Слънцето се отразява от повърхността му. 82 000 фамилии го строят, аз съм един от тях. ” Той посочил пътя и по-късно липсващ от погледа им.

Легендата гласи, че луната не излъчва светлина, а единствено отразява слънцето. Как хората от династията Тан са знаели за това преди 1100 години? Но това не е всичко.

Според антична китайска легенда Луната е издигната от напреднала цивилизация и по какъв начин един духовник е взел участие в построяването й в минал живот

Един остарял китайски духовник аскет разказал за своя минал живот преди стотици милиони години. Тогава човешката цивилизация е била доста напреднала. По това време огромни градове с доста високи структури били ситуирани във всички краища на света. А великански кораби се носели във въздуха с хиляди пасажери.

Благодарение на напредналата просвета и технологии хората почнали да мислят за основаването на небесно тяло, което да осветява Земята през нощта. Но луната не трябвало да свети мощно, с цел да могат хората да спят, а просто да не е напълно мрачно.

След като тази на пръв взор немислима концепция била показана, тя била подкрепена от всички пластове на обществото. Затова цялото човечество се мобилизирало за осъществяването на този голям план. В тези времена остарелият духовник работел като инженер и взел участие в построяването на Луната.

Той твърдял, че в ядрото на Луната има доста прецизни предавки, механизми, силово съоръжение и други устройства. В празнината сред ядрото и обвивката на Луната няма нищо. Външният пласт е защитна обвивка, направена от дебела железна плоча с дебелина няколко километра.

Мистериозна 8000-годишна пирамида в Китай, охранявана от военните, може да крие основни секрети

След няколко години непрекъсната работа, човечеството най-сетне приключило строителството. Видимата повърхнина на спътника е полирана, с цел да отразява слънчевата светлина назад към Земята през нощта. За да може Луната да свети непрестанно, скоростта на нейното въртене е изчислена по този начин, че полираната страна постоянно да е обърната към Земята.

Целият свят енергично и тържествено отбелязал деня на довеждане докрай на строителството. Лунните строители станали най-уважаваната група хора от това време и били прославяни дълго време.

Старият духовник отбелязал с въздишка, че, за жалост, с развиването на човечеството хората почнали от ден на ден да угаждат на личните си стремежи и прищявки. Това довело до честен крах.

Високата степен на развиване на цивилизацията довело до липса на материални запаси и огромни екологични проблеми. В последна сметка човечеството претърпяло опустошително злополучие, като Земята също била съществено развалена. Всичко се върнало към първобитните времена и развиването почнало отначало, а историята на луната се трансформирала в приказка.

Съвременните учени намират известно удостоверение, че Луната е основана изкуствено

1. Диаметърът на Луната е 1/395 от диаметъра на Слънцето , а дистанцията сред Луната и Земята е 1/395 от дистанцията сред Земята и Слънцето. Поради това размерите на Слънцето и Луната образно наподобяват идентични. А сходно събитие е нехарактерно за астрономията и към сегашния миг не е намерено второ сходно събитие!

2. Луната постоянно е обърната към Земята с една и съща страна. В допълнение, противоположната страна на спътника е доста друга от забележимата по своята грапавина. Ако Луната е естествено небесно тяло в Слънчевата система, то това не би трябвало да е по този начин.

3. Орбитите на естествените спътници са елиптични , до момента в който орбитата на Луната е по-кръгова (с радиус 380 000 км).

4. Луната е куха. От 1969 година Съединени американски щати изпращат галактически кораби и спътници за научни експедиции. На повърхността са инсталирани сеизмографи.

Един от записаните лунни земетресения е траяло повече от 55 минути. Слабите съмнения последователно се трансформирали в мощни. Максималната активност била към 8 минути, след което амплитудата последователно отслабвала, до момента в който всичко се успокоило. През цялото време на луната се чувал някакъв непрестанен гласовит екот.

Луната звънна като камбана “, декларира Клайв Р. Нийл, професор по геология в университета Нотр Дам (САЩ), в отчет на НАСА от 2006 година Ето за какво се допуска, че вътре в Луната има куха железна кора, а тялото й е покрито с рядък пласт с дебелина от 16 до 32 км.

Тези обстоятелства демонстрират, че Луната може да е била основана от хора в предишното, само че това не е доказано от научната общественост.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР