Според директора на Топлофикация Русе това ще доведе до недостиг

...
Според директора на Топлофикация Русе това ще доведе до недостиг
Коментари Харесай

Севдалин Желев: Затварянето на ТЕЦ-овете на въглища е убийство на енергетиката!

Според шефа на " Топлофикация " Русе това ще докара до дефицит на ток в страната

Затварянето на ТЕЦ-овете на въглища в страната е ликвидиране на българската енергетика.

Така изпълнителният шеф на " Топлофикация " Русе разяснява желанията на Европейския съюз да завърши с въглищните централи до 2026 година, предаава телевизия.

От сектора са подготвени на протестни дейности, в случай че Планът за възобновяване и резистентност не бъде изменен във връзка с закриването на ТЕЦ-овете, които работят на въглища.

Според инж. Севдалин Желев, в случай че това се случи, ще се стигне до дефицит на ток в страната, защото огромна част от електрическата енергия в България се създава от въглищни централи. По думите му, " Топлофикация " Русе няма по какъв начин да бъде подготвена напълно да прекрати потреблението на въглища до 2026 година, макар че към този момент са подхванати стъпки в тази посока.

От сектора са безапелационни, че изискванията записани в Плана за възобновяване и резистентност, би трябвало да се предоговорят, с цел да се запазят допустимо най-дълго въглищните централи.

В момента ТЕЦ-ът може да работи напълно на газ само че единствено през лятото, с цел да обезпечава топлата вода за клиентите си. Причина за това е, че неотдавна инсталираните газови когенератори нямат нужната мощ за поддържане на парно и топла вода по едно и също време.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР