Според данните на CoinMarketCap тази сутрин bitcoin (биткойна) поевтинява с

...
Според данните на CoinMarketCap тази сутрин bitcoin (биткойна) поевтинява с
Коментари Харесай

Биткойна продължава да губи от стойността си


Според данните на CoinMarketCap тази заран bitcoin (биткойна) поевтинява с 10,4 % - до 14,88 хиляди $. На борсата Bitfinex криптовалутата губи 13 % от цената си – до 14,25 хиляди $, а на GDEX спадът е от порядъка на 6,3 % - до 14,43 хиляди $. Според данните на Coindesk поевтиняването при биткойна е 6,5 % - до 14,37 хиляди $.

Капитализацията на пазара на криптовалути, съгласно CoinMarketCap към 28 декември съставлява 568,3 милиарда $.
Делът на биткойна е към 44 % от общия пазар на криптовалути, спадайки с малко над 270 милиарда $.

Криптовалутата Ethereum държи дял от 12,6 % от пазара, а Bitcoin Cash и Ripple си разделят третото място по капитализация с дял от по 9,2 %.
Анализаторите на пазара на криптовалути не престават да означават високата волативност, изключително на биткойна. Според президентът на American Institute for Economic Research, Edward Stringham, представен от организация Bloomberg, придвижването на криптовалутата не може да се предскаже, както и това дали цената й е нула, един милион, или някъде сред тях.

Някои анализатори чакат, че към края на годината цената на биткойна може да се върне на равнището от 17-17,5 хиляди $. Други обаче не престават да са скептични, сочейки, че защото биткойна е лишен от покритие и обществена значителност цената му е равна на нула.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР